Trichet si Isarescu: Nu exista un substitut pentru politici economice sanatoase si coerente

Luni, 06 Septembrie 2010, ora 00:09
1391 citiri
Trichet si Isarescu: Nu exista un substitut pentru politici economice sanatoase si coerente

Guvernatorul Bancii Centrale Europene, Jean-Claude Trichet, si cel al Bancii Nationale a Romaniei, Mugur Isarescu, au declarat ca nu exista un substitut valid pentru politici economice sanatoase si coerente, mai ales in contextul crizei financiare internationale, potrivit Mediafax.

"Nu exista timp pentru a ne amagi in nicio privinta.

Ramane esential atat pentru Romania, cat si pentru celelalte economii sa parcurga procesul de reforma intr-un mod foarte activ si sa faca loc pentru evolutii macroeconomice sustenabile, incluzand o politica fiscala sanatoasa, atat de esentiale pe termen mediu.

Si, domnule guvernator, am sa reiau cuvintele dumnevoastra, nu exista niciun substitut valid pentru politici sanatoase si stabile.

Parca m-ati citat pe mine cand ati spus asta, domnule guvernator, si de aceea as dori sa rog autoritatile sa aiba astfel de politici sanatoase si stabile care sa aduca pe termen mediu si lung crestere economica sanatoasa, iar acest lucru binenteles depinde de o politica fiscala si monetara si de reforme structurale care se fac la timp, care sa sustina sustenabilitatea procesului de convergenta", a spus Trichet in deschiderea unui concert organizat cu ocazia a aniversarii a 130 de ani de la infiintarea BNR.

El a aratat ca toti actorii politicii economice, fara exceptie, trebuie sa fie angajati in atingerea acestui scop.

Anterior, guvernatoul BNR a avut in discursul sau un mesaj similar, avertizand ca nu exista un inlocuitor valid al politicilor economice coerente, mai ales in contextul crizei economice si financiare internationala.

"Corectarea erorilor de politica economica este, peste tot in lume, dureroasa, de multe ori greu de inteles de catre public si inerent tarzie.

Dezvoltarea durabila, sustenabila a Romaniei depinde de coerenta politicilor economice, iar strategia de adoptare a euro, in anii urmatori, poate fi catalizatorul care sa asigure aceasta coerenta", a spus Isarescu. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#bnr, #economice, #isarescu, #politici, #trichet, #130 de ani de la infiintare , #stiri BNR