Unde e cel mai bine sa investesti?

Miercuri, 26 August 2009, ora 10:14
1146 citiri
Unde e cel mai bine sa investesti?

Optimismul investitorilor in economia globala a atins cel mai inalt nivel din ultimii aproape sase ani, pe masura ce Japonia si apoi Franta si Germania au iesit din recesiune.



Japonia

Situatia in Japonia nu este una foarte buna. Analistii economici au sperat in cresteri mai mari, insa rata mare a somajului ar putea duce la o deraiere a economiei.

Insa exista si optimisti: "In mod istoric, Japonia este un jucator important pe piata economica globala. Tara are multa experienta in abordarea unor piete dificile, forta de munca flexibila si manageri obisnuiti sa reduca din costuri. Si unde sa mai pui ca actiunile sunt ieftine", spune Bill McQuaker de la Henderson New Star.

Trebuie insa, ca oriunde, sa fie luate in calcul si riscurile. Cei care investesc lire sterline trebuie sa aiba grija pentru ca yen-ul este destul de instabil.

Europa continentala

Dupa cum am aratat, si Europa iese incet, incet din recesiune, Franta si Germania fiind cele care au dat startul. Insa economia Europei se asteapta sa isi revina in intregime abia anul viitor.

Insa faptul ca managerii de fonduri au supravietuit da incredere investitorilor.

Barry Norris de Argonaut Capital Partners spune ca Europa ofera chiar oportunitati pe care le poti intalni o data intr-o generatie.

Marea Britanie si America

Economia Marii Britanii s-a contractat cu 0,8% in al doilea trimestru si guvernatorul Bank of England, Mervyn King, a avertizat ca redresarea economiei va fi lenta si lunga.

Si economia Statelor Unite ramane inca in recesiune. Ea a suferit o contractie de 0,3% in al doilea trimestru, cu toate ca, in total, 939 de miliarde de dolari au fost pompati in economie de la inceputul crizei financiare.

Insa o economie subreda nu inseamna neaparat ca bursa nu merge bine, iar negativismul managerilor de fonduri ar putea fi luat drept un semnal ca "trebuie sa investiti acum".


Vezi curs valutar BNR la zi pentru euro, dolar si alte valute



Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Acuzații incredibile în SUA: Tot avansul bursei americane din ultimii ani este datorat banilor publici injectați în piață de FED!
Mai mulți analiști economici din Statele Unite trag un semnal de alarmă cu privire la performanța financiară reală a companiilor americane listate pe bursă. Ei susțin că practic nu a...
Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum a ajuns Romania pe locul 1 in UE la inflatie? Prin politicile catastrofale ale Guvernului, care pare a lucra contra cetatenilor
Cum intretine Romania inflatia? Aceasta este alimentata de o „super avalansa de tichete", precum cele pentru profesori, pentru mamici, pe langa cresterile de taxe din ultima perioada, potrivit...
#investitii, #criza, #recesiune, #china, #japonia, #economie , #stiri BNR