Unii analisti anticipeaza o usoara crestere a dobanzilor in a doua parte a anului

Luni, 18 Aprilie 2005, ora 06:31
886 citiri

In ultimele zile s-a derulat o disputa surda intre Asociatia Romana a Bancilor, BNR si Ministerul Finantelor, care, in premiera mondiala, doreste chiar impozitarea dobanzilor modice la conturile curente.In atare conditii, cum ne mai conservam sau inmultim economiile? In primul rand, inca nu stim exact cati bani ne va luat statul pentru economiile noastre.

"Finantele vor sa impoziteze si dobanzile la conturile curente, in cazul in care acestea sunt mari. Propunerea MF a ajuns in Parlament. Comunitatea bancara nu este de acord cu impozitarea dobanzilor la conturile la vedere, care este o inventie a noastra", a declarat ziarului nostru presedintele ARB, Radu Ghetea.

Confruntate cu opozitia bancherilor, se pare ca Finantele vor impaca si capra, si varza: "Se analizeaza posibilitatea de a fi impozitate numai acele dobanzi care vor depasi anumite niveluri.

Daca unele banci vor practica dobanzi mai mari decat cele de pe piata, atunci ar putea fi impozitata diferenta", a mai spus Ghetea. In plus, ARB a cerut sa fie impozitate cu 10% depozitele care vor fi constituite incepand cu data de 1 mai a.c.

Sursa: Adevarul