Valeriu Tabara apreciaza rolul BNR in mentinerea macroechilibrelor economice

Vineri, 27 Mai 2011, ora 12:54
1460 citiri
Valeriu Tabara apreciaza rolul BNR in mentinerea macroechilibrelor economice

Ministrul Agriculturii, Valeriu Tabara, a declarat, pentru RFI, comentand declaratiile presedintelui si premierului la adresa oficialilor BNR, ca este bine si sa dai si sa primesti lectii, mentionand ca si Guvernul si Presedintia au lucrat impecabil cu Banca Nationala.

"Uneori e bine sa dai lectii, dar sa si primesti", afirma Tabara, citat de RFI.

Ministrul afirma ca BNR a jucat un rol extrem de important in mentinerea macroechilibrelor economice.

"Nu stiu daca este o ofensiva sau o replica pana la urma amicala, pentru ca si Guvernul si Presedintia au lucrat impecabil cu Banca Nationala si BNR a jucat un rol extrem de important in ceea ce inseamna mentinerea macroechilibrelor din economia nationala", spune ministrul Agriculturii.

El considera ca "uneori e bine sa primesti lectii". "Eu sunt si profesor. E bine sa dai lectii, sa le si primesti. Cred ca discutiile respective sunt foarte multe si atentionari", explica Valeriu Tabara.

Presedintele Traian Basescu a declarat, joi, la RRA, ca "BNR este un continuu profesor", dar niciunul dintre oficialii institutiei nu si-ar asuma raspunderea de ministru al Finantelor sau de prim-ministru, seful statului apreciind ca "una e sa dai lectii si alta e sa vii in arena".

Solicitat de MEDIAFAX sa comenteze declaratia presedintelui Basescu, Adrian Vasilescu, consilier al sefului bancii centrale, a declarat ca Mugur Isarescu a fost si prim-ministru.

Oficialii Bancii Nationale a Romaniei nu doresc sa preia postul de prim-ministru deoarece in perioade de criza nu sunt anuntate vesti bune si imaginea personala este astfel afectata, fiind in aceste conditii mai usor sa comentezi de pe margine decat sa te afli pe terenul de joc, spune premierul Boc.

"Este tare greu sa fii pe terenul de joc si mult mai usor sa comentezi din tribuna, de la microfon", a spus Boc la Realitatea TV, solicitat sa comenteze declaratiile pe aceasta tema ale presedintelui Traian Basescu.

Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Încă o veste proastă pentru economia României: Economia germană va stagna în 2024!
Economia Germaniei va stagna în 2024, potrivit ultimelor prognoze realizate de cele mai importante institute economice germane. Estimările privind evoluția PIB în Germania au fost revizuite...
Își încalcă Lagarde mandatul? Șefa BCE, val de critici cu privire la declarațiile legate de tranziția verde a economiei
Își încalcă Lagarde mandatul? Șefa BCE, val de critici cu privire la declarațiile legate de tranziția verde a economiei
Ultima postare publică făcută de Christine Lagarde pe rețelele sociale a declanșat un nou val de comentarii critice din partea europenilor. Lagarde este acuzată că face declarații care...
#valeriu tabara, #bnr, #economie, #economie romania , #stiri BNR