Vasilescu (BNR): Impozitarea pensiilor mici, o eroare economica

Vineri, 07 Octombrie 2011, ora 21:46
1314 citiri
Vasilescu (BNR): Impozitarea pensiilor mici, o eroare economica

Guvernatorului Bancii Nationale a Romaniei, Adrian Vasilescu, il contrazice pe directorul BNR, Eugen Radulescu, apreciind ca impozitarea pensiilor mai mici de 1.000 de lei ar fi "o eroare, din punct de vedere economic".

"Parerea mea este diametral opusa de cea a lui Eugen Radulescu; el crede ca trebuie echilibrat bugetul", a subliniat oficialul BNR, invitat la Realitatea Tv.

"Din punctul meu de vedere, nu cred ca se va ajunge la impozitarea pensiilor mici si, in al doilea rand, ar fi o mare eroare, din punct de vedere economic, pentru ca pensionarii, cu problemele lor, cu pensiile lor mici, cu cumparaturile pe care le fac numarandu-si banutii, sunt totusi un motor al consumului.

Tara asta, la aceasta ora, are nevoie de miscarea consumului, iar pensionarii contribuie la aceasta miscare. Eugen Radulescu are un punct de vedere diametral opus. El vede mai important sa rezolve niste lucruri de echilibru in buget, unde lipsesc de la sistemul de pensii cateva miliarde de euro si care urmeaza sa fie transferate din bugetul general in bugetul de asigurari sociale", a explicat Vasilescu.

Citeste mai departe pe Ziare.com

#impozit pensii, # vasilescu impozitare pensii , #stiri BNR