Vasilescu (BNR): OUG 50 nu a conditionat acordarea transei de imprumut FMI

Sambata, 08 Ianuarie 2011, ora 23:06
1668 citiri
Vasilescu (BNR): OUG 50 nu a conditionat acordarea transei de imprumut FMI

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, a declarat sambata la Realitatea TV ca modificarea OUG 50/2010 nu a reprezentat o conditie pentru acordarea celei de-a saptea transe de imprumut, aceasta fiind o cerinta a Comisei Europeane care a dorit respectarea prevederilor directivei europene, potrivit Newsin. 

"Ordonata 50 nu era conditie pentru aprobarea acestei transe.

Fondul Monetar International (FMI) a intrat in jocul acesta pentru ca, la un moment dat, seful delegatiei si-ar fi exprimat un punct de vedere potrivit caruia exista o directiva a Uniunii Europene, iar aceasta directiva nu este respectata in legislatia romaneasca (...)

Nu FMI si-a exprimat nemultumirea, ci Comisia Europeana care a vrut ca directiva sa fie implementata in legislatia romaneasca exact asa cum este ea, nu sa fie interpretata dupa ureche la noi si sa facem o prevedere populista dintr-o lege", a spus Adrian Vasilescu.

Parlamentul a adoptat la finalul lunii decembrie OUG 50/2010 privind creditele pentru consumatori cu modificarile cerute de Comisia Europeana, astfel ca aceasta nu se aplica contractelor de credit in derulare, cu exceptia comisioanelor de rambursare anticipata, iar refinantarea creditelor se va renegocia intre banci si clienti.

Presedintele Traian Basescu a semnat la sfarsitul anului trecut decretul de promulgare a Legii de aprobare a Ordonantei de Urgenta 50/2010, privind contractele de credit pentru consumatori.

Prin OUG 50/2010 privind contractele de credit pentru consumatori s-a dorit transpunerea in legislatia romaneasca a Directivei Europene 48/CE/2008. 

HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#bnr, #fmi, #imprumut, #oug 50, #adrian vasilescu , #stiri BNR