Vasilescu: Situatia din Romania este mai buna decat in alte tari

Marti, 09 August 2011, ora 15:43
1150 citiri
Vasilescu: Situatia din Romania este mai buna decat in alte tari

Consilierul guvernatorului BNR crede ca situatia Romaniei este mai buna decat a altor tari, in urma unor "amarate de masuri" care au facut ca lucrurile sa nu fie la fel de "dramatice", conform NewsIn.

"Situatia in Romania la aceasta ora, o spun cu toata responsabilitatea, este mai buna decat in alte tari, decat chiar in marile tari europene. Si cand spun asta, mai buna, nu inseamna ca noi suntem mai bogati decat ei, nu inseamna ca traim mai bine decat ei.

Suntem mai saraci decat ei, traim foarte rau in aceasta tara, dar iata ca s-au luat niste amarate de masuri care au facut ca in aceasta clipa Romania sa nu fie intr-o situatie la fel de dramatica, asa cum e cazul multor tari din zona euro", a precizat Vasilescu.

In legatura cu scaderile de la Bursa de Valori Bucuresti, Vasilescu spune ca bursa de la noi este foarte slab legata de economia romaneasca si reflecta ce se intampla pe marile piete internationale.

"Bursa noastra are un specific foarte aparte, ea nu este bursa de la New York, nu este bursa de la Frankfurt sau bursa de la Londra, ea este foarte slab legata de economia noastra.

Sunt mari companii la noi, cum ar cele de stat, cele de pe piata serviciilor sau a produselor, care nu sunt la bursa. In acest context, bursa noastra, asa cum s-a spus in aceste zile de mai multe ori, are o adancime foarte mica. Iar pe pietele financiare cu adancime mica, valurile sunt mai mari si se sparg la mal in special.

Din cauza asta, bursa noastra a capatat cote de depreciere mai mari decat cele de pe piata din New York. Dar asta nu inseamna ca ea reflecta ce se intampla in Romania, ea reflecta ce se intampla pe marile piete internationale", a spus Vasilescu.

Acesta a mai mentionat ca situatia este grava de foarte multa vreme, in toata lumea, criza nefiind "un fenomen care se opreste si apoi iar porneste, ci un fenomen care are continuitate".

Sursa foto Romania Libera

PIB-ul SUA, revizuit in sus – TradeVille
PIB-ul SUA, revizuit in sus – TradeVille
Preturile Din Activitățile Economice, In Creștere In perioada martie – mai 2024, managerii din industrie estimează creșterea preturilor in industria prelucrătoare, construcții si comerț...
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
HoReCa, 1/5 din PIB – TradeVille
Evoluția Cifrei De Afaceri Din Comerțul Cu Ridicata Cifra de afaceri din comerțul cu ridicata (cu excepția comerțului cu autovehicule si motociclete) a scăzut, in luna ianuarie, cu 20%...
#vasilescu, #criza, #criza romania, #masuri austeritate, #austeritate, #bursa , #stiri BNR