XTB: BNR va incerca sa castige timp mentinand leul sub 4,4 lei/euro

Luni, 30 Aprilie 2012, ora 14:03
1099 citiri
XTB: BNR va incerca sa castige timp mentinand leul sub 4,4 lei/euro

Banca centrala este prezenta pe piata valutara si va incerca sa castige timp, mentinand leul sub pragul de 4,4 lei/euro, care insa ar putea fi depasit in a doua parte a saptamanii, a spus, pentru NewsIn, Claudiu Cazacu, analist-sef al sucursalei din Romania a X-Trade Brokers.

"As presupune ca exista o prezenta a bancii centrale pentru a nu lasa cursul sa treaca de pragul de 4,4 lei/euro. Presiunea din piata este acolo, iar BNR incerca sa netezeasca aceasta tendinta descendenta a leului", a spus Claudiu Cazacu.

El sustine ca tendinta este fireasca pentru ca avem discutii despre sistemul de impozitare si sunt semne de intrebare despre politicile economice viitoare.

"Poate ca pietele vor mentine aceasta presiune negativa pana cand se va cunoaste politica directoare a guvernului. Probabil ca presiunea se va mentine si banca centrala va fi prezenta. Toata lumea este focalizata pe acest prag de 4,4 lei/euro si aici exista batalia", a declarat Cazacu.

De asemenea, el nu a exclus o depasire a acestui prag in cursul acestei saptamani.

"Personal, cred ca balanta probabilitatii inclina in directia atingerii pragului de 4,4 lei/euro, dar ceea ce BNR va face va fi sa castige timp. Daca va prelungi situatia cateva zile sub pragul de 4,4 lei/euro, atunci o depasire nu va mai fi spectaculoasa. Cu cat se face mai repede, cu atat emotia este mai mare. As fi surprins sa depasim 4,4 lei/euro astazi, dar nu si in a doua parte a saptamanii", a mai spus Claudiu Cazacu.

#bnr curs valutar, #BNR mentinere leu prag, #XTB BNR curs valutar , #stiri BNR