Baltazar: Din cauza imposibilitatii CNVM de a lua decizii clare, se lasa loc jocurilor de interese

Miercuri, 25 Iulie 2007, ora 18:35
967 citiri

Consultantul financiar Bogdan Baltazar a declarat pentru The Money Channel ca situatia in care se afla CNVM, cu un mandat afectat de lipsa unei perspective si a permanentei, creeaza conditii propice jocurilor de interese. Fost presedinte al celui de-al doilea grup financiar romanesc, BRD SocGen, Baltazar a criticat prelungirea mandatelor conducerii Comisiei, lucru care in opinia sa, face ca CNVM sa nu poata sa-si asume pe termen lung o oarecare strategie.

"Starea asta de clara incertitudine in ce priveste componenta CNVM-ului si mandatul sau, imposibilitatea de a se angrena in actiuni de lunga durata, de a-si spune parerea clar, de a lua decizii clare este foarte buna pentru pescuitorii in ape tulburi", a subliniat Baltazar.

Pe de alta parte, Baltazar, fost presedinte al celui de-al doilea grup financiar romanesc, BRD SocGen, a criticat prelungirea mandatelor conducerii Comisiei, lucru care in opinia sa "face ca CNVM sa nu poata sa-si asume pe termen lung o oarecare strategie".

Baltazar considera ca CNVM-ul ar trebui sa fie mai transant. In plus, a declarat Baltazar la Money Channel, termenele deciziilor Comisiei sunt "lalaite", "nu prea a avut multe lucruri de facut din pacate, datorita unei reglementari destul de laxe, in care CNVM-ul de multe ori poate sa faca sau sa nu faca ceva". Potrivit lui Baltazar, legea valorilor mobiliare "este destul de lipsita de dinti". Deciziile si chiar parerile Comisiei ar trebui sa fie mult mai prezente pe piata, a conchis Baltazar.

Parlamentarii au prelungit din nou, in luna iunie, pentru 90 de zile, mandatul presedintelui CNVM, Gabriela Anghelache si al altor doi membri - Ileana Agalopol si Bogdan Chetreanu. Prelungirea a fost votata cu 220 de voturi pentru si 77 impotriva.

Bloombiz