China, noul supererou financiar al Europei. Dar vrea sa ajute?

Joi, 14 Iulie 2011, ora 12:45
1766 citiri
China, noul supererou financiar al Europei. Dar vrea sa ajute?

Europa este intr-o groapa financiara care pare ca se adanceste din ce in ce mai mult si, cu toate acestea, asteptarile se indreapta spre Germania, care inca mai este considerata locomotiva regiunii.

Un ajutor financiar substantial, care ar putea scoate UE din probleme ar putea veni din partea Chinei, care, in momentul de fata, are rezerve valutare de 3,2 trilioane de dolari (peste 2,25 trilioane de euro). Intrebarea este: vrea China sa resusciteze o economie ca si moarta?

Este clar ca niciuna din tarile considerate puteri economice din Occident nu au ajutat pana acum partea de sud a Europei de dragul vreunei solidaritati fratesti. Exista interese foarte mari care tin de bancile germane si franceze, considera analistii chestionati de Ziare.com.

"Germania a obosit sa mai preia din datoriile si problemele pe care le-au provocat celelalte state din zona euro, dar daca va trebui sa intervina din nou o va face. Chinezii ar putea investi in zonele puternic afectate financiar si Germania chiar ar saluta un asemenea gest, dar nu ar fi de prea mare ajutor", a declarat analistul financiar Bogdan Baltazar.

Citeste mai multe pe Ziare.com.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#china, #zona euro, #investitii euro china , #stiri Bogdan Baltazar