Bugetarii: Daca ne impun concediul de 10 zile, facem greva

Luni, 31 August 2009, ora 10:42
1484 citiri
Bugetarii: Daca ne impun concediul de 10 zile, facem greva

Decizia guvernului de a trimite in concediu fara plata timp de 10 zile toti bugetarii, pentru reducerea cheltuielilor publice, i-ar putea determina pe functionarii din administratiile publice locale sa declanseze greva generala tot pentru 10 zile, cu intreruperea totala a activitatii.

Reducerea de cheltuieli aferente zilelor libere a fost deja inclusa in ordonanta de rectificare bugetara, aprobata, sambata, de guvern.

Liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu, ne-a declarat ca intelege necesitatea reducerii cheltuielilor cu salariile bugetarilor, dar nu prin metode impuse unitar si prevazute intr-o lege generala pentru aceasta problema.

Sambata, ministrul finantelor, Gheorghe Pogea, si-a nuantat pozitia, spunand ca procedura de stabilire a zilelor libere fara plata va fi decisa de fiecare minister in parte, cu respectarea legii. Variantele - ce pot fi combinate - sunt acordarea de zile libere, diminuarea salariilor, disponibilizari, reducerea programului de lucru si trebuie agreate cu salariatii.


Vezi curs valutar BNR la zi pentru euro, dolar si alte valute



#buget, #bugetari, #cheltuieli, #concediu, #greva, #guvern, #ministere, #personal, #rectificare , #stiri Bogdan Hossu