Hossu acuza Parlamentul ca a transformat ANI in politie politica

Joi, 04 Februarie 2010, ora 12:27
1372 citiri
Hossu acuza Parlamentul ca a transformat ANI in politie politica

Presedintele Cartel Alfa sustine ca nu va depune la Agentia Nationala de Integritate declaratia de avere si de interese si acuza Parlamentul ca a transformat ANI intr-o structura de politie politica, avertizand ca va sesiza organismele internationale pentru "incalcarea grava" a libertatii sindicale, precizeaza NewsIn.

"Avem termen pana la 15 februarie sa depunem declaratiile de avere si de interese la ANI. Eu nu o sa o depun declaratiile si astept sa vina DNA sa ma puna sub acuzare pentru faptul ca nu am depus declaratia de avere. Amenda pentru nedepunerea declaratiilor la Agentia Nationala de Integritate pana la termenul stabilit este cuprinsa intre 100 si 500 de lei si eu sunt dispus sa o platesc", a declarat joi Bogdan Hossu.

Reprezentantii Cartel Alfa protesteaza fata de includerea, in textul Legii 144/2007 privind functionarea ANI, a unor prevederi prin care liderii sindicali (presedinti, vicepresedinti, trezorieri si secretari generali) sunt obligati sa-si faca publica averea si declaratiile de interese.

"Este o incercare a clasei politice de a transforma ANI intr-un instrument de control a societatii civile din Romania. Prin aceasta initiativa, Parlamentul doreste sa transforme Agentia intr-o noua structura de securitate si intr-o politie politica, cu scopul de a intimida miscarea sindicala din Romania. Faptul ca sunt amenintat sistematic cu amenzi si plangeri la DNA este inacceptabil", a mai spus liderul sindical.

Hossu a mentionat ca in Parlament sunt dezbatute alte doua articole de modificare a legii ANI, care ar urma sa-i oblige pe toti reprezentantii alesi ai structurilor sindicale teritoriale si pe directorii societatilor comerciale cu capital de stat si privat sa-si depuna declaratiile de avere si de interese.

"Prin aceste doua amendamente, clasa politica incearca de fapt sa dizolve capacitatea ANI de a face control asupra parlamentarilor, ministrilor si secretarilor de stat si sa blocheze activitatea DNA, in conditiile in care numarul persoanelor care ar trebui controlate va creste de la 1.500-2.000 la 1,5 milioane", a explicat presedintele Cartel Alfa.

Reprezentantii confederatiei sindicale au sesizat in cursul saptamanii trecute Avocatul Poporului pentru a "incalcarea grava a libertatii sindicale" si pentru neconstitutionalitatea articolului 41, aliniat 1, din Legea 11/2007, urmand a depune plangere impotriva statului roman la Organizatia Internationala a Muncii pentru nerespectarea conventiei libertatilor sindicale.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#hossu, #parlament, #politica, #politie, #ani , #stiri Bogdan Hossu