Hossu: Am propus impozitarea cu 30% a drepturilor de autor si a PFA

Joi, 20 Mai 2010, ora 09:26
1327 citiri
Hossu: Am propus impozitarea cu 30% a drepturilor de autor si a PFA

Presedintele "Cartel Alfa", Bogdan Hossu, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX ca a propus Guvernului, ca alternativa la inghetarea pensiilor, impozitarea drepturilor de autor si a PFA-urilor cu 30 la suta, dar nu a primit niciun raspuns de la Executiv, daca este sau nu de acord cu aceasta masura.

Hossu a precizat ca cei care sunt platiti exclusiv din drepturi de autor si persoanele fizice autorizate trebuie sa plateasca aceleasi impozite pe care le prevede orice contract individual de munca, respectiv de 30 la suta.

Sindicatele propun ca masuri alternative pentru economie la bugetul statului impozitarea diferentiata, largirea bazei de impozitare pentru persoanele fizice autorizate (PFA) si pentru cei care castiga venituri exclusiv din drepturi de autor, inghetarea, si nu diminuarea pensiilor.

Sindicatele cred ca se poate modifica scrisoarea de intentie catre FMI astfel incat salariile bugetarilor sa scada cu zece la suta si doar in 2010, fara fi diminuate deloc pensiile, iar diferenta sa fie luata de la stimulente, achizitii si servicii.

Masurile propuse de sindicalisti prevad si limitarea achizitiilor, a bunurilor si serviciilor, precum si eliminarea micii evaziuni prin plata accizelor la combustibil pentru comercianti.

De asemenea, sindicalistii au spus ca nu sunt de acord cu masurile aberante precum impozitarea tichetelor de masa.

Consiliul Economic si Social (CES) a trimis Guvernului, la solicitarea sindicatelor si patronatelor, o solicitare de redactare a unei noi scrisori pentru Fondul Monetar International, in care sa fie incluse masurile propuse de cele doua parti.

.

#impozitare hossu drepturi autor salarii , #stiri Bogdan Hossu