Hossu (Cartel Alfa): Ma surprinde ca presedintele ia pozitii prin care se substituie premierului

Marti, 09 August 2011, ora 23:43
1403 citiri
Hossu (Cartel Alfa): Ma surprinde ca presedintele ia pozitii prin care se substituie premierului

Presedintele Confederatiei Sindicale Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a comentat declaratia de marti seara a sefului statului aratandu-se surprins ca Traian Basescu "ia pozitii prin care se substituie premierului" si subliniind totodata ca "politica fiscala neutra" a guvernantilor este "ingrijoratoare", informeaza Newsin.

Liderul sindical a mai spus ca, daca "politicile de reducere a cheltuielilor de functionare a statului", la care a facut referire Traian Basescu, presupun noi concedieri in randul bugetarilor, este aberant sa nu creasca salariile si pensiile.

"A da oameni afara ar face dovada, inca o data, a unui management rudimentar. Guvernantii ar trebui sa isi propuna sa mareasca numarul de contributii la bugetul de stat. Se tot vorbea si se vorbeste de flexibilizarea Codului Muncii.

Rapoartele Inspectiei Muncii cu privire la numarul contactelor inregistrate de la intarea in vigoare a noului Cod nu ma incalzesc cu nimic. Nu ma intereseaza ca o persoana are 'n' contracte de munca, ci numarul efectiv de persoane ocupate. Aici este de fapt problema la acest capitol", a mai afirmat Hossu, pentru NewsIn.

La finalul discutiilor de marti pe tema evolutiilor economice internationale, presedintele Traian Basescu a declarat ca intalnirea de la Cotroceni nu a fost una de criza, asa cum a apreciat presa, precizand ca termenul de criza ar trebui sa nu fie folosit pentru ca, deocamdata, asistam doar "la o reactie a pietelor la decizii neconvingatoare" ale tarilor.

 

#bogdan hossu, #cartel alfa, #traian basescu , #stiri Bogdan Hossu