Hossu: Guvernul face disponibilizari in 2010, desi are 118.000 de posturi vacante prevazute in buget

Marti, 19 Ianuarie 2010, ora 13:56
1778 citiri
Hossu: Guvernul face disponibilizari in 2010, desi are 118.000 de posturi vacante prevazute in buget

Guvernul a decis sa faca disponibilizari in 2010, desi ar putea reduce 118.000 de posturi din sistemul bugetar ce sunt in acest moment vacante, dar trecute in buget, a declarat presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, informeaza NewsIn.

"Guvernul face in continuare disponibilizari, desi exista un surplus de 118.000 de posturi vacante si bugetate in conditiile in care anul trecut erau bugetate la stat 1.408.000 de posturi, dintre care 1.290.000 de posturi erau ocupate", a mentionat Hossu.

Liderul sindical a declarat ca urmeaza sa discute cu premierul despre situatia disponibilizarilor de la stat si din mediul privat in cadrul unei comisii privind pactul de ocupare pentru crearea de locuri de munca in 2010.

Pe de alta parte, liderul sindical a precizat ca numarul disponibilizarilor din sectorul bugetar ar putea fi mai mare de 80.000, daca fondul de salarii nu va fi redus incepand din luna ianuarie, intrucat vor trebui reduse cheltuielile cu 0,7 miliarde lei intr-un interval de timp mai scurt.

"Nefacandu-se aceste reduceri incepand cu aceasta luna, vor trebui taiate cheltuielile din februarie sau martie si astfel exista riscul sa avem un numar mai mare de disponibilizari la stat", a mai spus Hossu.

"Ceea ce am constatat si este un subiect de discutie si de analiza este ca de fapt reducerile nu se fac intotdeauna prin realocarea resurselor umane, adica replasarea personalului in alte functii similare si care sunt bugetate, dar care nu sunt ocupate, ci in general se da afara.

Avem cazul de la Inspectia Muncii, regretabil, care are o reducere conform legislatiei de anul trecut de restructurare a agentiilor de cateva sute de locuri din inspectia muncii, dar care erau locuri bugetate neocupate.

Am constatat la inceputul lui ianuarie, prin structuri proprii, ca de fapt se pastreaza locuri bugetate neocupate, dar in acelasi timp se da afara efectiv personal, adica posturi care sunt si ocupate in acelasi timp, fara sa se faca realocari.

Evident ca acest lucru este din punctul nostru de vedere inacceptabil, nejustificabil si in acelasi timp necesita o reanalizare urgenta din partea tuturor actorilor sociali", a concluzionat Hossu.

 

Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Vești proaste pentru angajații Tarom. Compania intră în reorganizare economică
Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, 24 aprilie, la Tulcea, că TAROM va primi până la finele lunii ajutor din partea Comisiei Europene şi apoi va intra într-o...
#buget, #disponibilizari, #hossu, #posturi , #vacante , #stiri Bogdan Hossu