Hossu: Guvernul sa elimine mai intai cheltuielile inutile in administratie si evaziunea fiscala

Marti, 11 August 2009, ora 15:01
1477 citiri
Hossu: Guvernul sa elimine mai intai cheltuielile inutile in administratie si evaziunea fiscala

Liderul "Cartel Alfa" a declarat, marti, ca Guvernul trebuie mai intai sa elimine cheltuielile inutile din administratie si sa imbunatateasca gradul de colectare prin eliminarea evaziunii fiscale si apoi sa ia masuri de reducere a cheltuielilor de personal, pe care sa le discute cu sindicatele.

Presedintele Confederatiei "Cartel Alfa", Bogdan Hossu , a subliniat ca toate masurile de reducere a cheltuielilor de personal din sectorul bugetar ar trebui luate doar in urma unor discutii cu sindicatele si a unei analize a sectorului bugetar.

"Daca vor sa ne arate buna-credinta trebuie sa ne demonstreze ca au eliminat cheltuielile inutile din administratia publica, de exemplu fantani arteziene de un milion de euro, ca incearca sa imbunatateasca gradul de colectare prin eliminarea evaziunii fiscale si, in al treilea rand, sa aiba o discutie cu sindicatele pentru reducerea cheltuielilor cu forta de munca vie", a spus Hossu.

In legatura cu declaratia ministrului Finantelor, Gheorghe Pogea, privind reducerea programului de lucru de la opt la sase ore pe zi, Hossu a spus ca metoda este practicata in tarile din vest, dar Guvernul vrea sa ia aceste masuri "impins de FMI".

Hossu a apreciat ca nici masura compensarii orelor suplimentare cu zile libere nu este corecta, pentru ca orele suplimentare se fac la solicitarea angajatorului, nu a angajatului.

Salariatii din sectorul bugetar vor intra, intre septembrie - noiembrie, in concediu fara plata, vor avea program de lucru redus la sase ore sau vor munci efectiv mai putin cu echivalentul a 10 zile, ceea ce va aduce o economie la buget de 0,3% din PIB, a declarat ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea. 

#hossu, #guvern, #cheltuieli, #evaziune, #fiscala , #stiri Bogdan Hossu