Hossu: Numarul de functii din Romania ar putea scadea la 830

Marti, 02 Februarie 2010, ora 16:11
1273 citiri
Hossu: Numarul de functii din Romania ar putea scadea la 830

Numarul de functii ale salariatilor din Romania s-ar putea reduce de la 4.300, cate sunt in prezent, la 830, insa aceasta diminuare nu va atrage dupa sine disponibilizari, a declarat marti, pentru NewsIn, presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

"Exista tendinta de reducere a numarului de functii pentru a simplifica metoda de salarizare in Romania si pentru ca remunerarea salariatilor sa se faca intr-un mod transparent.

Reducerea numarului de functii la mai putin de o mie nu atrage insa dupa sine si o diminuarea a numarului de salariati de la stat", a precizat Hossu, dupa discutiile avute marti cu un reprezentant al Bancii Mondiale.

El a adaugat ca miercuri va avea loc o noua intalnire la nivel de experti in vederea simplificarii schemei de salarizare a personalului din sistemul bugetar, "pentru a se stabili metoda de evaluare a functiilor ce urmeaza a fi aplicata pentru diminuarea numarului de functii de la stat".

"Maine (miercuri, n.r.) se discuta si se analizeaza diferite metode de evaluare a functiilor. Cei de la Banca Mondiala au mers pe o logica de sondare: sunt 10 domenii, iar pe fiecare domeniu urmeaza a se evalua cate 100 de functii", a explicat Hossu.

"Vom ajunge la o formula in care sa se poata atribui acelasi nivel al coeficientilor in Legea unitara de salarizare pentru cei care presteaza munci similare", a mai spus liderul sindical.

#functii, #hossu, #salariale , #stiri Bogdan Hossu