Hossu: Salariul minim pe economie ar trebui sa creasca la 860 lei, calculat pe bugetul de familie

Marti, 19 Mai 2009, ora 18:09
1877 citiri
Hossu: Salariul minim pe economie ar trebui sa creasca la 860 lei, calculat pe bugetul de familie

Salariul minim la nivel individual ar trebui sa creasca la 630 de lei, insa daca este calculat pe structura bugetului de familie, ar trebui sa ajunga la 860 de lei, a declarat marti presedintele Cartel ALFA, Bogdan Hossu, citat de NewsIn.

 

"Pentru a crea premisele pacii sociale in Romania, credem ca actualul guvern trebuie sa creeze un mecanism care sa creasca automat salariul minim in raport cu inflatia.

Astfel salariul minim ar trebui sa creasca in acest moment cu 5%, respectiv la 630 de lei, insa daca salariul minim ar fi calculat pe structura bugetului unei familii, acesta ar trebui sa creasca la 860 de lei", a spus Hossu.

Liderul sindical cere executivului sa-si asume acordul semnat anul trecut de sindicate cu guvernul Tariceanu, ce prevede cresterea salariului minim pe economie in raport cu salariul mediu brut.

De cealalta parte, secretarul general al confederatiei patronale din industrie Conpirom, Dan Matei Aghaton, a declarat ca patronatele nu sunt de acord sa poarte discutii cu sindicatele, legate de majorarea salariului minim pe economie, decat din a doua parte a acestui an.

"Suntem de acord sa ne asezam la negocieri cu confederatiile sindicale pentru a creste salariul minim pe economie, insa nu in actualele conditii economice. Abia dupa trimestrul doi putem discuta despre majorari salariale, in functie de cum va evolua economia", a spus Aghaton. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#salariu, # economie, # buget, # patronate, # sindicate , #stiri Bogdan Hossu