Hossu spera ca Guvernul sa decida miercuri prelungirea facilitatilor pentru somajul tehnic

Luni, 25 Ianuarie 2010, ora 13:10
1441 citiri
Hossu spera ca Guvernul sa decida miercuri prelungirea facilitatilor pentru somajul tehnic

Presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat luni, dupa intalnirea avuta cu ministrul Finantelor, ca spera ca Guvernul sa hotarasca miercuri prelungirea perioadei de acordare a somajului tehnic si in 2010, intrucat neacordarea acestei facilitati ar costa statul un miliard de lei, informeaza NewsIn.

"Sper ca ministrul Finantelor sa prezinte miercuri in sedinta Guvernului o forma de hotarare pentru prelungirea actului normativ prin care firmele sunt scutite de la plata contributiilor sociale pentru trei luni in cazul trimiterii angajatilor in somaj tehnic", a spus Hossu.

"Aceasta varianta ar costa statul mult mai putin decat daca va fi nevoit sa plateasca indemnizatii pentru 200.000 de someri. In cea de-a doua varianta costurile s-ar ridica la aproape un miliard de euro", a completat el.

Secretarul de stat in Ministerul Finantelor, Gheorghe Gherghina, a declarat recent pentru NewsIn ca aplicarea Ordonantei de Urgenta prin care firmele erau scutite de la plata contributiilor sociale pentru trimiterea angajatilor in somaj tehnic a necesitat anul trecut un efort bugetar de aproape 300 de milioane de lei.

 

#contributii, #facilitati, #hossu, #somaj, #tehnic , #stiri Bogdan Hossu