Sindicalistii protesteaza impotriva legii pensiilor

Luni, 08 Martie 2010, ora 13:06
1369 citiri
Sindicalistii protesteaza impotriva legii pensiilor

Presedintele Cartel Alfa, Bogdan Hossu, a declarat luni ca sindicalistii confederatiei sindicate incep miercuri in teritoriu primele actiuni de protest fata de forma actuala a legii pensiilor si a legii unitare a salarizarii, solicitand si stabilirea salariului minim la 705 lei in 2010, transmite NewsIn.

"Se impune necesitatea unor actiuni care vor merge gradual, de la organizarea de pichete in teritoriu - 10 martie Timis, 11 martie Satu Mare, Dolj, Dambovita, 12 martie Vrancea - la dezbateri intre sindicalisti si parlamentari, punctul prioritar fiind legea pensiilor, apoi mitinguri in teritoriu cu cel putin 1.000 de persoane", a spus Hossu.

Potrivit acestuia, primul miting va avea loc pe 14 martie in Timis, urmat de un al doilea in 15 martie, la Botosani, si de un miting in Dambovita, pe 25 martie.

In restul judetelor, calendarul actiunilor de protest va fi anuntat ulterior.

Hossu a mai anuntat o greva generala de avertisment pentru prima jumatate a lunii mai, urmata de o greva generala in a doua jumatate a lunii mai, care vizeaza nemultumirile legate de forma legii unitare a salarizarii personalului bugetar.

De asemenea, in ziua votului pe Legea pensiilor la Camera Deputatilor, care este camera decizionala, sindicalistii ameninta ca vor organiza un miting de mare amploare in Capitala, la care vor participa cel putin 10.000 de oameni.

"Astazi (luni, n.r.) vom inainta o scrisoare deschisa primului ministru, pe care o vom trimite si presei, in care comunicam ca politica pe care ministrul (finantelor Sebastian) Vladescu o practica in legatura cu salariul minim nu arata decat o reflectare a interesului pentru mentinerea coruptiei si evaziunii fiscale, pe de o parte, si pe de alta parte arata dezinteresul pe care domnia sa il are fata de politici normale atat pentru bunastarea bugetului de stat, cat si a cetatenilor", a precizat Hossu.

In prezent, in lipsa unui consens intre sindicate si patronate, salariul minim in sectorul privat a ramas 600 de lei, ca anul trecut.

Sindicatele solicita majorarea salariului minim pana la nivelul din sectorul bugetar, de 705 lei, in timp ce patronatele ar accepta cel mult 650 lei.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#hossu, #sindicalisti, #legea, #pensiilor, #legea, #unitara, #salarizarii , #stiri Bogdan Hossu