BRD a fost mandatata de BERD ca banca custode pentru Romania

Joi, 16 Ianuarie 2014, ora 13:21
1709 citiri
BRD a fost mandatata de BERD ca banca custode pentru Romania

Structura din Romania a Societe Generale Securities Services (SGSS), care opereaza in cadrul BRD, filiala a Societe Generale, a fost mandatata de Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD), cel mai mare investitor institutional in Romania, in calitate de banca custode pentru Romania.

"Activele BERD sunt transferate treptat in custodia SGSS, ceea ce pozitioneaza SGSS drept unul dintre principalii sai parteneri locali. Potrivit contractului de mandat, SGSS va oferi si alte servicii cu valoare adaugata, precum decontarea tranzactiilor bursiere si OTC pe piata romaneasca, suport pentru IPO-urile locale si emisiunile de obligatiuni guvernamentale listate pe piata primara, servicii de operatiuni cu titluri si de gestiune a trezoreriei derivate din operatiunile de custodie", se arata intr-un comunicat al SGSS.

Societe Generale furnizeaza servicii de custodie prin intermediul filialei sale BRD de 13 ani.

SGSS are in portofoliu in Romania servicii locale si globale de custodie, compensare si decontare pentru toate clasele de active, precum si servicii de banca depozitara si servicii pentru emitenti.

BERD este o institutie financiara internationala care sustine proiecte in peste 30 de tari, din Europa de Est pana in Asia Centrala si in tarile din sudul si estul Mediteranei, promovand antreprenoriatul si favorizand tranzitia catre economia de piata deschisa si democratica.

"BERD va dezvolta in urmatorii ani proiecte care ii vor permite Romaniei sa isi mentina stabilitatea in sectorul financiar, sustinand cresterea companiilor mari si a IMM-urilor romanesti", se mai spune in comunicat.

Capitalul BERD este detinut de 64 de tari, Uniunea Europeana si Banca Europeana de Investitii.

#banca custode Romania, #acord BRD BERD, #BRD filiala Romania , #Investitii