BRD isi aduce presedinte din Bulgaria. Cine va conduce a doua banca din Romania

Vineri, 27 Iulie 2012, ora 14:55
2668 citiri
BRD isi aduce presedinte din Bulgaria. Cine va conduce a doua banca din Romania

Philippe Lhotte, presedintele - director general al SG Expressbank AD, filiala Societe Generale din Bulgaria, va prelua la 1 septembrie functia de director general al BRD - Groupe Societe Generale si va fi numit provizoriu administrator al bancii.

"In sedinta Consiliului de Administratie al BRD-Groupe Societe Generale, reunit in data de 27 iulie, ora 13:00, s-a hotarat numirea domnului Philippe Lhotte in calitate de administrator provizoriu si director general al BRD-Groupe Societe Generale, incepand cu data de 1 septembrie 2012. In prezent domnul Philippe Lhotte ocupa functia de presedinte-director general al SG Expressbank AD, filiala Societe Generale in Bulgaria. Numirea domnului Philippe Lhotte in calitate de administrator provizoriu si director general este sub conditia obtinerii aprobarii prealabile a Bancii Nationale a Romaniei, conform dispozitiilor legale in vigoare", se arata intr-un raport transmis, vineri, de BRD Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

Banca a anuntat luni ca Alexandre Paul Maymat a renuntat, din motive personale, la preluarea functiei de presedinte-director general al BRD. Maymat urma sa preia conducerea ca urmare a retragerii lui Guy Poupet, presedinte - director general al institutiei de credit. Anterior, Maymat a fost administrator si director general al Societe Generale Camerun.

In prezent, vicepresedintele bancii, Petre Bunescu, asigura interimatul.

BRD a publicat vineri si un convocator AGA pentru alegerea lui Lhotte in functia de administrator, pentru un mandat de patru ani, de la data AGA, respectiv 13 septembrie.

Banca propune si imputernicirea lui Bunescu sa semneze in numele BRD contractul de administratie cu Lhotte.

Grupul financiar francez Societe Generale este actionarul majoritar al BRD si controleaza circa 59% din actiuni. In actionariat se regasesc si cele cinci SIF-uri, cel mai mare pachet, de putin peste 5% din titluri, fiind detinut de SIF Oltenia.

Investitorii de la Bursa nu au reactionat la anuntul bancii, astfel ca actiunile BRD au ramas pe crestere usoara, de 0,11%, fiind cotate la 8,75 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea bancii este de 6,097 miliarde lei (1,322 miliarde euro).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#noul presedinte BRD, #Philippe Lhotte BRD, #presedinte BRD septembrie, #schimbare conducere BRD , #Management