E oficial: Sorin Popa a plecat din boardul BRD

Marti, 04 Iunie 2013, ora 11:22
2114 citiri
E oficial: Sorin Popa a plecat din boardul BRD
Sorin Popa, fost membru al Consiliului de Administratie BRD Societe Generale

Sorin Popa a renuntat la mandatul de membru in Consiliul de Administratie al BRD - Groupe Societe Generale (BRD), potrivit unui anunt al bancii transmis, marti, Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

"BRD-Groupe Societe Generale informeaza investitorii ca domnul Sorin - Mihai Popa a renuntat la mandatul de membru in Consiliul de Administratie al BRD-Groupe Societe Generale, incepand cu data de 03.06.2013 (luni - n.r.)", se arata in anuntul bancii.

Presa a scris la mijlocul lunii mai ca Popa a decis sa plece din Societe Generale dupa o cariera de 20 de ani in grupul francez. El si-a inceput cariera in 1993 la sucursala de la Bucuresti a Socete Generale si a continuat apoi ca numarul doi in BRD, iar in ultimul an si jumatate la Paris in cadrul diviziei internationale de retail.

BRD este a doua banca din sistem ca active, dupa BCR.

BRD a inregistrat un profit net de 13 milioane lei in primul trimestru din acest an, in scadere cu 84% fata de perioada similara a anului trecut, iar volumul creditelor acordate a avansat cu 2,1%, la 34,97 miliarde lei, potrivit informatiilor transmise de banca Bursei la inceputul lunii mai.

Banca este controlata de grupul financiar bancar francez Societe Generale, care detine 60,17% din actiuni. In actionariat se regaseste si fondul Aberdeen Asset Managers Limited, cu 5,43% din titluri.

Actiunile BRD au incheiat sedinta bursiera de luni in crestere cu 2,25%, la 8,18 lei. La aceasta cotatie, capitalizarea bursiera a bancii este de 5,7 miliarde lei (1,292 miliarde euro).

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Sorin Popa demisie BRD, #Sorin Popa plecare BRD, #Sorin Popa BRD , #Management