Societe Generale va restructura peste 1.000 de posturi in urmatorii trei ani

Marti, 07 Mai 2013, ora 11:38
2890 citiri
Societe Generale va restructura peste 1.000 de posturi in urmatorii trei ani
Sursa foto: The New York Times

Grupul bancar francez Societe Generale, prezent si pe piata din Romania, intentioneaza sa elimine peste 1.000 de posturi la nivel mondial in urmatorii trei ani, dintre care 500 numai la sediul din Paris al grupului, conform unui plan prezentat marti care vizeaza realizarea unor economii de 900 milioane de euro, a declarat directorul general Jean-François Sammarcelli.

Intrebat de postul de radio BFM Business daca banca franceza are de gand sa depaseasca cifra de 1.000 de posturi ce ar urma sa fie eliminate, Sammarcelli a raspuns afirmativ dar nu a dat o cifra exacta, transmite AFP.

"Vom propune un anumit numar de posturi ce ar urma sa fie eliminate la sediul grupului, care ar reprezenta aproximativ 500 de angajati. (...) Vor exista de asemenea reduceri de locuri de munca la reteaua din Franta si cea internationala", a mai spus Sammarcelli.

Potrivit directorului general de la Societe Generale, grupul are in prezent 154.000 de angajati la nivel mondial, dintre care 60.000 in Franta.

Societe Generale a anuntat marti un plan de economii de 900 milioane de euro pana in 2015, care ar urma sa se adauge reducerilor de costuri de 500 milioane de euro realizate anul trecut. In paralel, grupul bancar francez a informat ca in primul trimestru al acestui an profitul sau net a scazut cu 50% pana la 364 milioane de euro.

Divizia din Romania, BRD-Groupe Societe Generale a anuntat ca a revenit pe profit in primul trimestru din acest an, banca raportand un rezultat net de 13 milioane de lei, dupa pierderea inregistrata la finalul anului 2012, in timp ce profitul net a fost in scadere cu 84% fata de T1 2012.

BRD-Groupe Societe Generale este cea de-a doua banca din Romania dupa totalul activelor. BRD face parte din Grupul Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri europene de servicii financiare. Grupul are 154.000 de angajati si 32 milioane de clienti in intreaga lume.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#reducere posturi Societe Generale, #angajati BRD, #concedieri Societe Generale, #restructurari Societe Generale , #Management