Actiunile BRD si Erste scad puternic dupa anuntul ING

Marti, 24 Februarie 2009, ora 13:00
2926 citiri
Actiunile BRD si Erste scad puternic dupa anuntul ING

Cotatiile titlurilor BRD-SocGen si Erste Bank au scazut cu peste 4% aproape de jumatatea sedintei Bursei de Valori Bucuresti, dupa ce analistii grupului ING au coborat pretul tinta pentru actiunile celor doua banci.

Pretul actiunilor BRD-Societe Generale coborase la 3,75 lei/unitate, aproape de jumatatea sedintei BVB de marti, cu 7,41% sub nivelul de referinta, dupa ce analistii ING au coborat pretul tinta de la 23 lei la 6 lei.

ING pastreaza, insa, recomandarea de cumparare pentru actiunile BRD, in conditiile in care noul pret tinta ramane superior pretului actual al titlurilor.

Titlurile Erste Bank (EBS) se tranzactionau la pretul de 6,96 euro pe Bursa de la Viena, in scadere cu 5,82%, in contextul in care analistii ING au coborat recomandarea investitionala la "pastrare", de la "cumparare", dupa ce au coborat pretul tinta la 9,4 euro, de la 44 euro.

La Bursa din Bucuresti cotatia actiunilor Erste cobora cu 4,47%, la 29,90 lei/titlu.

Analistii de la ING au coborat marti preturile tinta pentru mai multe actiuni ale unor banci din regiune, printre care si BRD, Erste, Raiffeisen International si OTP, si au revizuit recomandarile investitionale pentru unele dintre acestea.

Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Trump Media, compania fostului președinte american Donald Trump, care deţine reţeaua de socializare Truth Social, debutează marţi, 26 martie, la bursă, pe piaţa NASDAQ, transmite CNBC....
#BRD, #Erste, #ING, #actiuni , #stiri BRD