Ai credit la BRD sau Pireus? Vei plati mai mult la rata!

Joi, 29 Ianuarie 2009, ora 11:20
1676 citiri
Ai credit la BRD sau Pireus? Vei plati mai mult la rata!

BRD si Piraeus Bank au decis sa majoreze dobanzile la creditele vechi de nevoi personale

Cresterea dobanzii variabile aplicata din 19 ianuarie la creditele de nevoi personale Expresso in euro aflate in sold la anumite date este de 0,5 puncte procentuale, spun reprezentantii BRD, cea de-a doua banca din Romania. Este a doua oara in ultimele doua luni cand banca majoreaza ratele pentru acest tip de credite, scrie Cotidianul.

Aplicata la rata aferenta unui credit de nevoi personale de 7.000 de euro contractat pe cinci ani, majorarea de dobanda inseamna aproximativ 15 euro in plus de plata in fiecare luna. Si Piraeus Bank, una dintre institutiile de credit cu o crestere substantiala in 2008 pe segmentul creditului de nevoi personale, majoreaza ratele.
 
“Aceasta crestere de dobanda reprezinta finalizarea demersului inceput in luna noiembrie 2008 (nr.-cand banca a crescut ratele doar pentru o anumita parte a clientilor). Cresterea este menita sa aduca toti clientii Happy End la aceeasi dobanda”, spun reprezentantii bancii.

Pentru lei, cresterea de dobanda se situeaza intre 2,20 si 3,55%
si, potrivit bancii, reflecta exclusiv variatiile ROBOR. La euro si franci elvetieni, banca adauga 1,4%, respectiv 1,1% la dobanda. Cresterile variaza in functie de momentul la care clientul a luat creditul si de dobanda initiala pe care a avut-o in contract. Potrivit reprezentantilor bancii, rata la un credit pe zece ani, in valoare de 10.000 de lei, va creste cu 60 de lei, in timp ce pentru un credit de 10.000 de euro, contractat pe aceeasi perioada, clientii vor plati cu pana la opt euro mai mult.

 


Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#brd, #credit, #dobanda, #majorare, #piraeus, #rate , #stiri BRD