BRD a fost autorizata ca agent custode pentru Sibex

Joi, 28 Ianuarie 2010, ora 13:34
1082 citiri
BRD a fost autorizata ca agent custode pentru Sibex

BRD - Groupe Societe Generale ofera, din 22 ianuarie 2010, servicii de decontare si de custodie pe Depozitarul Sibex, conform unei decizii a Consiliului de Administratie, potrivit unui comunicat transmis joi de banca si preluat de NewsIn.

"Din dorinta de a-si diversifica aria de servicii financiare oferite clientilor, BRD - Groupe Societe Generale s-a implicat activ pe piata de capital din Romania, devenind prima banca autorizata ca agent custode in Depozitarul Sibex si prima banca de decontare a tranzactiilor cu instrumente financiare, inregistrate in cadrul pietei reglementate la vedere, administrata de Bursa Monetar Financiara si de Marfuri Sibiu", a declarat directorul directiei de titluri din BRD, Claudia Ionescu.

Directia Titluri a BRD activeaza pe trei linii principale, respectiv depozitare, custodie si servicii pentru emitenti. Activitatile sunt adresate in special unor clienti institutionali - fonduri de investitii, fonduri de pensii, companii de asigurari.

BRD anunta ca are o cota de 40% pe piata serviciilor de depozitare.

BRD a obtinut in 1996 autorizatia de functionare ca agent custode, iar ulterior a fost autorizata ca depozitar pentru fondurile de pensii.

#brd, #agent, #custode, #sibex , #stiri BRD