BRD a primit acordul BNR, dar va relaxa creditarea in functie de bonitatea clientilor

Vineri, 25 Mai 2007, ora 17:21
712 citiri

Banca Romana pentru Dezvoltare (BRD) - Groupe Societe Generale a primit vineri aprobarea bancii centrale pentru aplicarea normelor interne de creditare, a declarat, pentru NewsIn, Petre Bunescu, vicepresedinte al BRD. Cu toate acestea, banca nu le va aplica imediat, iar creditele vor fi relaxate in functie bonitatea clientilor.

"Am primit in aceasta dimineata aprobarea bancii centrale, de la directia de supraveghere", a spus Bunescu. Vicepresedintele BRD a explicat ca mai dureaza ceva timp pana la aplicarea normelor noi, deoarece trebuie sa instruiasca angajatii, sa comunice in teritoriu informatii legate de aplicarea noilor norme si sa adapteze sistemele logistice.

Bunescu a explicat ca banca va putea acorda credite cu avans foarte redus, dar ca dimensiunea acestuia depinde de categoria de clienti.

"Avem posibilitatea sa acordam si credite fara avans, in functie de bonitatea clientilor si de volumul imprumutului", spune Bunescu.

BRD SocGen va avea o marja mai mare de manevra si in chestiunea gradului de indatorare al clientului. "Cat priveste bugetul de familie, acesta poate depasi nivelul de 40% de indatorare, pentru segmentul de clientela cu eligibilitate ridicata", a mai spus Bunescu.

Bancherii de la BRD SocGen se asteptau sa primeasca fara mari probleme aprobarea bancii centrale deoarece chestiunile in suspans erau niste detalii tehnice minore, care au fost corectate. "Noi am stiut evolutia, ne asteptam sa primim aprobarea. Era vorba de niste detalii privind riscul care trebuiau verificate", a mai spus Bunescu.

<b>Bloombiz</b>

(Sursa: <a href=http://www.newsin.ro/ target=_blank>NewsIn</a>)