BRD lanseaza doua noi fonduri deschise de investitii

Marti, 19 Mai 2009, ora 13:57
2112 citiri
BRD lanseaza doua noi fonduri deschise de investitii

BRD Asset Management lanseaza doua noi fonduri deschise de investitii, Diverso Europa Regional, cu plasamente diversificate, si Actiuni Europa Regional, fond care va investi preponderent in actiuni, a anuntat marti administratorul de investitii, conform NewsIn.

Portofoliul Diverso Europa Regional va fi structurat intr-un mix de actiuni (50%), obligatiuni si instrumente de piata monetara (50%), urmarindu-se realizarea de plasamente cu randament potential mai ridicat.

In schimb, Actiuni Europa Regional dispune de o politica specializata in investitiile preponderent in actiuni pe piete reglementate (90%), precum si in obligatiuni si instrumente monetare (10%).

Principala sursa de crestere a performantei fondului este aprecierea valorii actiunilor din portofoliu, plasamentele de acest tip generand un randament potential mai ridicat, in conditiile asumarii unui risc mare.

"Lansarea celor doua noi fonduri se inscrie in strategia grupului BRD de a promova o oferta diversificata de produse alternative de investitii, capabila sa constituie o optiune solida atat pentru investitorii persoane fizice, cat si pentru companii.

Putem considera ca in prezent", a declarat Claudiu Cercel, director general adjunct al BRD SocGen si coordonator al activitatilor de piete financiare ale grupului BRD.

"Deschiderea catre pietele europene este un pas normal, pe care il facem dupa experienta acumulata in cei aproape 10 ani de activitate pe piata romaneasca a fondurilor de investitii", a adaugat Cercel.

Cele doua fonduri sunt administrate de BRD Asset Management, dar activitatea de administrare a investitiilor este delegata catre IKS - KB Praga, filiala a Societe Generale Asset Management.

Depozitarul celor doua noi fonduri deschise este BRD, care asigura si distribuirea unitatilor de fond prin reteaua sa.

Durata minima de investitie recomandata pentru cele doua noi fonduri este intre trei si cinci ani, iar rascumpararile sunt posibile oricand, fara comision.

Valoarea nominala (initiala) a unei unitati de fond este de 100 lei, pentru fiecare din noile fonduri. Subscrierea initiala este echivalentul in lei a minimum o unitate de fond.

BRD Asset Management este al treilea administrator de fonduri din piata locala, cu active totale gestionate la sfarsitul lunii aprilie de 176,1 milioane lei si o cota de piata de 13,3%.

Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Compania lui Trump debutează pe bursă. Evaluarea de 9 miliarde pare exagerată, spun unii experți
Trump Media, compania fostului președinte american Donald Trump, care deţine reţeaua de socializare Truth Social, debutează marţi, 26 martie, la bursă, pe piaţa NASDAQ, transmite CNBC....
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
3 aspecte și bune practici de avut în vedere atunci când investești la bursă
Investițiile la bursă pot fi o modalitate eficientă de a-ți crește veniturile și de a-ți atinge obiectivele financiare pe termen lung, însă este recomandat să ai în vedere câteva...
#BRD, #fonduri, #investitii, #actiuni , #stiri BRD