BRD - SocGen plateste dividendele aferente anului 2009

Joi, 24 Iunie 2010, ora 11:34
1526 citiri
BRD - SocGen plateste dividendele aferente anului 2009

BRD - Groupe Societe Generale incepe, vineri, plata dividendelor aferente anului 2009 catre actionarii inregistrati in registrul actionarilor BRD la 13 mai 2010, valoarea dividendelor fiind de 0,27947 lei/actiune, potrivit comunicatului transmis, joi, de banca si preluate de NewsIn.

Actionarii titulari de conturi curente deschise la BRD - Groupe Societe Generale vor primi dividendele in conturile curente respective.

Actionarii care au solicitat anterior plata in conturi deschise la alte banci vor incasa dividendele in conturile indicate, conform optiunii exprimate.

Actionarii care nu au indicat un cont pentru virarea dividendelor sunt asteptati, incepand cu data de 25 iunie 2010, la orice unitate BRD pentru a solicita plata dividendelor prin virament sau in numerar.

BRD - Groupe Societe Generale a transmis fiecarui actionar o scrisoare de informare cu privire la valoarea dividendelor care i se cuvin si modalitatea de plata a acestora.

Adunarea Generala a Actionarilor BRD - Groupe Societe Generale din data de 27 aprilie 2010 a stabilit un dividend brut de 0,27947 lei/actiune.

Conform reglementarilor fiscale in vigoare, cotele de impozit pe dividende sunt 16% pentru persoane fizice rezidente, 10% pentru persoane juridice si fonduri de investitii rezidente si respectiv 0% pentru fondurile de pensii rezidente; pentru persoanele fizice si juridice nerezidente, cota de impozit aplicabila este de 16%.

Actionarii nerezidenti care doresc aplicarea Conventiei de evitare a dublei impuneri incheiate intre Romania si tara lor de rezidenta trebuie sa prezinte, pana la data platii, certificatul de rezidenta fiscala, in original sau copie conforma cu originalul, impreuna cu traducerea legalizata a acestuia in limba romana, se mai arata in comunicat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#brd, #dividende, #actiune , #stiri BRD