BRD va finanta producatorii agricoli

Luni, 11 Ianuarie 2010, ora 12:36
1053 citiri
BRD va finanta producatorii agricoli

BRD, Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura (APIA) si FGCR (Fondul de Garantare a Creditului Rural) au semnat o conventie tripartita pentru acordarea de credite in baza sprijinului financiar acordat producatorilor agricoli din mai multe sectoare, a anuntat luni BRD, potrivit NewsIn.

 

BRD va finanta astfel capitalul de lucru al beneficiarilor de sprijin financiar din sectoarele vegetal, zootehnic, al imbunatatirilor funciare si al reorganizarii si sistematizarii teritoriului, potrivit unui comunicat transmis luni de banca.

"Sprijinul financiar se acorda urmatoarelor sectoare: legume si fructe destinate prelucrarii industriale, viticultura, tutun, hamei, cartofi, plante medicinale si aromatice, precum si flori/plante dendrologice si ornamentale, zootehnie (sustinerea ameliorarii populatiilor de animale, imbunatatirea calitatii produselor de origine animala, sustinerea masurilor pentru producerea si comercializarea produselor apicole)", se mai arata in comunicatul BRD.

Acest instrument de creditare permite finantarea activitatilor curente ale producatorilor agricoli care beneficiaza de sprijin financiar pana la data platii integrale a acestor sume de la bugetul de stat al Romaniei.

Beneficiarii de sprijin financiar au posibilitatea de a obtine de la BRD credite pentru finantarea capitalului de lucru necesar desfasurarii activitatilor agricole in valoare de pana la 90% din valoarea estimata a sprijinului.

Creditul va putea fi obtinut in baza unor adeverinte emise de APIA in vederea certificarii cuantumului alocat fiecarei activitati si va fi garantat in proportie de 50% de FGCR, potrivit BRD.

BRD - Groupe Societe Generale este cea de-a doua banca din Romania dupa totalul activelor.

Banca are peste 2,6 milioane clienti si opereaza o retea de peste 930 de unitati. BRD are cea de-a doua capitalizare bursiera la BVB.

BRD face parte din Grupul Societe Generale, unul dintre cele mai mari grupuri de servicii financiare din zona euro. Grupul are peste 160.000 de angajati in toata lumea, pe trei activitati cheie: Retail banking si servicii financiare, Global Investment Management & Services si Corporate & Investment Banking.

 

Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării a virat peste 286 de milioane de lei, pentru plățile restante din programul "Anghel Saligny"
Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei (MDLPA) a virat suma de 286.390.685,13 lei, în vederea decontării facturilor pentru 237 de obiective finanţate prin Programul...
#brd, #finantare, #producatori, #sectoare , #stiri BRD