Imobiliarele isi vor reveni rapid cand preturile vor redeveni corecte

Miercuri, 23 Septembrie 2009, ora 17:29
2286 citiri
Imobiliarele isi vor reveni rapid cand preturile vor redeveni corecte

Piata imobiliara, momentan inghetata, isi va reveni foarte rapid in momentul in care investitorii vor considera ca pretul a revenit la nivelul corect, a declarat miercuri presedintele BRD-SocGen, Patrick Gelin, informeaza NewsIn.

"Piata imobiliara este inghetata in prezent. Atunci cand investitorii vor considera ca nivelul preturilor a redevenit corect, isi vor relua afacerile si redresarea pietei va fi foarte rapida", a spus Gelin.

"Pe de alta parte, segmentul creditului de consum, de asemenea unul dintre cele mai afectate de criza, va avea o redresare mult mai lenta, din cauza gradului ridicat de indatorare a populatiei", a adaugat el, subliniind ca perspectivele pe termen scurt sunt neclare, iar momentul iesirii din criza este foarte incert.

Presedintele BRD a mentionat ca banca lucreaza in acest moment la bugetul pe anul viitor luand in calcul o prognoza de crestere economica de 0%, respectiv usor negativa pentru primul semestru si usor pozitiva pentru a doua jumatate a anului.

Guvernul estimeaza in prezent ca economia romaneasca se va contracta cu 8,5% in acest an, iar ultimele prognoze ale FMI si Comisiei Europene indica o crestere economica apropiata de 0% anul viitor. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#imobiliara, #piata, #preturi, #revenire , #stiri BRD