O sedinta de tranzactionare cu multi emitenti suspendati

Joi, 27 Aprilie 2006, ora 18:10
822 citiri

O sedinta extrem de apatica, din care au lipsit multi emitenti importanti datorita sedintelor AGA, lucru care s-a vazut in valoarea totala a tranzactiilor, de 9,8 milioane RON.


www.directNews.ro - Topul stirilor zilei


Este a doua oara in ultimele noua luni cand se ruleaza mai putin de 10 miliarde lei intr-o zi, insa tinand cont de marile absente putem aprecia ca medie valoarea tranzactionata. Insa sub aspectul numarului de tranzactii si al fluctuatilor de curs, sedinta a fost slaba, practic nu s-a intamplat aproape nimic.

O contributie importanta la rulajul de astazi a adus Socep Constanta (SOCP), un emitent listat la categoria I dar care s-a caracterizat in ultimul timp printr-o lichiditate extrem de redusa. Astazi insa s-a tranzactionat un pachet de ,.32 milioane actiuni pe piata Deal, la 0,2050 RON, pachetul reprezentand aproape 1% din capitalul social. In afara de asta, in piata principala lichiditatea a fost mai buna decat de obicei, s-au tranzactionat aproape 1,9 milioane de actiuni, majoritatea la finalul sedintei. Cursul a urcat pana la un maxim de 0,2160 RON/actiune, pentru a inchide la 0,21 RON (-0,9%).

In mod neobisnuit (de altfel intreaga sedinta nu a fost una obisnuita), cel mai tranzactionat emitent de la prima categorie a fost Banca Comerciala Carpatica (BCC), cu un rulaj de 1,3 milioane RON, eclipsandu-l astfel pe BRD (BRD), care a facut obiectul unor tranzactii de putin peste 500 mii RON.

Dintre actiunile mai lichide, singura cu o scadere notabila a fost Impact Bucuresti (IMP), de altfel cel mai tranzactionat emitent de la a doua categorie. Cursul s-a miscat intre 0,6250 si 0,6300 RON, inchizand la palierul inferior, cu 1,6% mai jos decat ieri, in vreme ce totalitatea tranzactiilor insumeaza un rulaj de 852 mii RON.

Piata SIF, evolutie apatica la fel ca restul bursei. Aici au fost unele caderi la ineputul sedintei, urmate insa de reveniri si stagnare pana la final. Cel mai tranzactionat titlu din piata este SIF Oltenia (SIF5), cu un rulaj de 1,8 milioane RON, insa cea mai buna evolutie a avut-o SIF Muntenia (SIF4), cu un plus de 1,3% la 1,57 RON/actiune.

Adresa : Calea Vitan nr.12, bl. V50 B, parter, ap. 29, sector 3

Telefon : 3224614/3215981

Fax : 3215981

email : office@primet.ro

Pagina internet : www.primet.ro