Patrick Gelin pleaca de la sefia BRD

Miercuri, 11 Noiembrie 2009, ora 10:42
1232 citiri
Patrick Gelin pleaca de la sefia BRD

Presedintele director general al BRD - Groupe Societe Generale (BRD), Patrick Gelin, se va retrage, incepand cu luna ianuarie a anului viitor, de la conducerea institutiei de credit, iar actionarii sunt convocati pentru alegerea unui nou administrator. 

"Domnul Patrick Gelin a renuntat la mandatul de membru in Consiliul de Administratie si la functia de presedinte director general al BRD - Groupe Societe Generale ca urmare a deciziei personale, in deplin acord cu conducerea Grupului Societe Generale, de a se retrage din activitatea profesionala dupa 40 de ani de cariera in cadrul Grupului Societe Generale", se arata intr-un comunicat al bancii transmis miercuri Bursei si preluat de Mediafax.

Actionarii institutiei de credit au fost convocati pe 14 decembrie pentru a alege un nou administrator in locul lui Gelin, incepand cu 1 ianuarie 2010, pentru un mandat de patru ani, candidatul propus aprobarii AGA fiind Guy Marie Charles Poupet.

Banca a inregistrat dupa primele noua luni un profit net de 660,2 milioane de lei, in scadere cu 19%, ca urmare a cresterii provizioanelor de aproape trei ori, la 673 milioane lei (159 milioane euro).

In acelasi interval, activele bancii au scazut cu 2,7%, la 47,9 miliarde lei (11,4 miliarde euro), fata de valoarea de la finele anului trecut, de 49,2 miliarde lei.

Potrivit celor mai recente raportari, Societe Generale detine 59,28% din actiunile BRD, iar cele cinci societati de investitii financiare (SIF) au fiecare aproape cate 5% din titlurile bancii.

Actiunile BRD au inchis sedinta bursiera de marti in stangare la 13 lei pe unitate.

La acest pret institutia de credit are o capitalizare de 9,05 miliarde de lei. 

Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”
Subiectul despre care alianța de guvernare evită să vorbească în an electoral: „O situație mult mai gravă decât s-a anticipat”
Bugetul României a ajuns într-o stare critică, avertizează din ce în ce mai mulți economiști. Sarabanda scumpirilor pe bandă rulantă, majorarea taxelor și a impozitelor reflectă cel mai...
Samsung ar putea lansa ceasuri inteligente cu o funcție de monitorizare a glicemiei
Samsung ar putea lansa ceasuri inteligente cu o funcție de monitorizare a glicemiei
Un nou raport sugerează că Samsung ar putea introduce monitorizarea glicemiei în ceasurile sale inteligente de generație următoare, o inovație care ar putea transforma modul în care...
#brd, #conducere, #gelin, #patrick , #stiri BRD