Prima Casa 2, functional doar pentru achizitia de locuinte deja construite

Joi, 11 Martie 2010, ora 12:09
1778 citiri
Prima Casa 2, functional doar pentru achizitia de locuinte deja construite

"Prima Casa 2" este functional doar pentru achizitia de locuinte deja construite, iar pentru cele care urmeaza sa fie dezvoltate programul va fi disponibil in zece zile, fiind necesar un nou act normativ al Guvernului pentru a regla anumite aspecte legate de acest segment.

"Problemele sunt rezolvate, urmeaza sa fie introduse intr-un act normativ. Se pot acorda garantii, prin noul program pentru case construite, urmand ca pentru cele nou construite sa fie disponibil in urmatoarele zece zile", a declarat Aurel Saramet, presedintele Fondului National al Creditelor pentru IMM-uri.

El a aratat ca unul dintre aspecte vizeaza modificarea legislatiei in care sa fie introdusa si garantia pentru bunurile viitoare, similar creditului ipotecar.

Un alt aspect este legat de cazul in care din asocierile de persoane pentru dezvoltarea de locuinte se retrage unul dintre asociati.

"Noi am identificat toate problemele, am gasit solutii, urmeaza acum ca acestea sa fie cuprinse intr-un act normativ al guvernului", a spus Saramet.

Presedintele FNGCIMM a mentionat ca deja joi fondul va primi primele dosare de la BRD pentru varianta noua a programului "Prima Casa" pentru achizitia de locuinte deja construite.

#prima, #casa, #achizitie, #locuinte , #stiri BRD