Un fond din Londra a devenit cel de al doilea actionar al BRD, dupa Societe Generale

Joi, 23 Mai 2013, ora 12:49
1942 citiri
Un fond din Londra a devenit cel de al doilea actionar al BRD, dupa Societe Generale
Sursa foto: Realitatea.net

Fondul Aberdeen Asset Managers Limited, din Londra, a raportat joi o detinere de 5,43% din actiunile BRD, participatie evaluata la 310,31 milioane lei (71 milioane euro) la cea mai recenta cotatie bursiera.

Aberdeen a devenit astfel al doilea actionar al BRD, dupa grupul francez Societe Generale, care controleaza pachetul majoritar de 60,17% din actiuni.

Aberdeen Asset Management, inregistrat in Marea Britanie si listat pe bursa de la Londra, este o companie de management de investitii, avand clienti institutionali si privati, cu birouri in Europa, America de Nord, America Latina, Asia si Australia.

Potrivit rezultatelor financiare prezentate in luna aprilie, Aberdeen Asset Management avea la sfarsitul lunii martie active in administrare in valoare de 212,3 miliarde lire sterline (248 miliarde euro), in urcare cu 13% fata de nivelul de la finele lunii septembrie a anului trecut, cand s-a incheiat anul fiscal anterior.

Veniturile fondului au crescut cu 25% in primul semestru al anului fiscal 2012-2013, la 516 milioane lire (603 milioane euro), iar profitul inainte de taxe a avansat cu 37%, la 222,8 milioane lire (260,4 milioane euro).

Calculata la cel mai recent pret din piata principala, de 8,2 lei, capitalizarea bursiera a bancii este de 5,71 miliarde lei (1,3 miliarde euro).

BRD a inregistrat un profit net de 13 milioane lei in primul trimestru din acest an, in scadere cu 84% fata de perioada similara a anului trecut, iar volumul creditelor acordate a avansat cu 2,1%, potrivit informatiilor transmise marti la Bursa de Valori Bucuresti.

#actionari BRD Societe Generale, #Fonduri actiuni BRD, #Aberdeen Asset Managers BRD, #Aberdeen Asset actiuni BRD , #stiri BRD