Un nou zgarie-nori, construit in Capitala, langa Parcul Floreasca

Miercuri, 19 Ianuarie 2011, ora 12:15
1435 citiri
Un nou zgarie-nori, construit in Capitala, langa Parcul Floreasca

Patru blocuri turn, dintre care unul de 25 etaje si 105 metri inaltime, ar putea fi construite langa Parcul Floreasca din Capitala, potrivit unui proiect de hotarare a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB), aflat in dezbatere publica, informeaza NewsIn.

SC. Primaverii Gardens este firma care ar putea primi dreptul ca, pe un teren de 27.742 metri patrati, sa constuiasca patru blocuri, doua de 15 etaje, unul de 20 si unul de 25, care sa aiba si trei niveluri la subsol.

Terenul este delimitat la nord de Bulevardul Mircea Eliade, la vest de Parcul Floreasca, iar la est de Calea Floreasca.

Consilierii Capitalei au votat, in ultimii doi ani, mai multe planuri urbanistice zonale ce permit construirea de cladiri cu inaltimi mari, majoritatea acestora avand aprobarea arhitectilor municipalitatii.

Cea mai inalta cladire, cu 34 de etaje si 155 de metri inaltime, ar urma sa apara pe malul Dambovitei, in cadrul proiectului Dambovita Center.

Un alt bloc turn, inalt de 140 metri, ar putea fi construit pe Soseaua Petricani din sectorul 2, iar unul de 120 metri - pe Bulevardul Poligrafiei din sectorul 1.

Consilierii Capitalei au mai aprobat un bloc turn care va fi amplasat in sectorul 6 si, conform aprobarii date de Autoritatea Aeronautica Civila, va putea avea inaltimea de 116 metri.

Un alt bloc turn aprobat de edilii Capitalei va masura 90 de metri si va fi amplasat in sectorul 3, pe bulevardul Basarabiei.

In prezent, cea mai inalta cladire din Bucuresti, functionala pe toate nivelurile, este hotelul Intercontinental, care masoara 86 de metri, urmat de Casa Presei Libere si de Palatul Parlamentului, fara a lua in calcul antenele de pe prima si, respectiv, colina pe care este construita cea de-a doua.

Dintre cladirile construite dupa 1990, cea mai inalta este sediul BRD din Piata Victoriei, care are 79 de metri. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#constructie, #inaltime, #parc floreasca, #zgarie-nori , #stiri BRD