Interbrands se alatura clubului miliardarilor in euro

Miercuri, 13 Iunie 2007, ora 11:02
1322 citiri

Interbrands, cel mai mare distribuitor de bunuri de larg consum, estimeaza depasirea pragului de un miliard de euro cifra de afaceri pana la finele anului.

La sfarsitul anului 2006, zece companii (Petrom, Lukoil, Rompetrol Rafinare, Electrica, Mittal Steel Galati, Automobile Dacia, Metro Cash&Carry, Rewe Group, Orange, Vodafone) derulau afaceri anuale de peste un miliard de euro, in timp ce activele primelor douasprezece banci de pe piata depaseau aceeasi suma. Topul celor mai mari companii din economia romaneasca este dominat de jucatori din industria energetica, insa sectorul FMCG (bunuri de larg consum) vine puternic din urma, cu un avans al vanzarilor de peste 1 miliard de euro in ultimul an.

Estimarile de crestere cu 30% a vanzarilor Interbrands pe acest an si intrarea grupului german Rewe (retelele Billa, Selgros si Penny Market) in clubul miliardarilor in euro, la finele lui 2006, reconfirma asteptarile investitorilor de pe piata bunurilor de larg consum.n timp ce directorul financiar al companiei si-a adaugat in conturi in 2006 aproximativ 17 milioane de dolari.

Motorul dezvoltarii sectorului FMCG este cresterea puterii de cumparare, care se resimte atat in avansul volumului pietei, cat mai ales in orientarea cererii catre segmentele superioare de pret.

Pentru multi dintre consumatorii romani, nume precum Interbrands, Top Brands Distribution sau Aquila sunt putin cunoscute, acestia fiind furnizori de servicii de distributie pentru producatori. Prin mainile lor si ale altor cateva companii de profil trece insa tot comertul romanesc de bunuri de larg consum. Cei mai mari zece distribuitori de pe piata FMCG au inregistrat o crestere medie a vanzarilor de aproximativ 25% in 2006 fata de 2005, potrivit datelor furnizate de companii.

Afacerile Interbrands Marketing&Distribution, partener al producatorilor P&G, British American Tobacco sau Orkla Foods, s-au majorat cu 34% in primele cinci luni ale anului fata de aceeasi perioada din 2006, pana la 1,26 miliarde de lei (376 mil. euro).

(<a href=http://www.zf.ro/articol_128382/interbrands_se_alatura_clubului_miliardarilor_in_euro.html/ target=_blank>Continuarea in Ziarul Financiar</a>)

Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul roman da cu o mana, dar ia cu doua, mai ales ca vrea sa creasca taxele din nou in 2025
Guvernul a aprobat o schema de ajutor de stat pentru activitati productive si pentru industria prelucratoare, o schema mult asteptata pentru mediul de afaceri, in valoare de 500 de milioane de...
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Schimbări în topul orașelor unde trăiesc cei mai mulți miliardari. În prezent, există 3.279 de super-bogați la nivel global
Mumbai a devenit capitala asiatică cu cel mai mare număr de miliardari, depăşind Beijingul, potrivit unei liste a bogaţilor la nivel mondial, realizată de Hurun Research Institute, transmite...