1.000 de locuri de munca in domeniul fast-food

Joi, 12 Martie 2009, ora 12:32
3139 citiri
1.000 de locuri de munca in domeniul fast-food

Lanturile de restaurante de tip fast-food vor angaja peste o mie de oameni in acest an, pentru a acoperi necesarul fortei de munca pentru locatiile noi.

Compania McDonalds intentioneaza sa angajaze intre 400 - 500 de persoane, potrivit declaratiilor directorului de Resurse Umane, Irina Panaite, scrie Business Standard.

"Acesta este numarul de persoane necesar pentru a sustine deschiderile de restaurante planificate pentru 2009, care variaza intre sase si zece. In plus, vom recruta pentru a acoperi fluctuatia de personal, care s-a injumatatit comparativ cu anul trecut", a spus Irina Panaite.

Ultimul lant de acest fel intrat pe piata, Burger King, va angaja aproximativ 250 de lucratori comerciali si 50 de manageri trainee pana in aprilie 2010. Compania va deschide noua restaurante in urmatoarea perioada, primul fiind localizat in Bucuresti Mall.

Fluctuatia de personal, o problema pe piata de domeniu, a fost de zece procente la Burger King, in luna ianuarie, in scadere cu sase procente fata de luna precedenta.

KFC Romania va recruta 240 de persoane, doar in scopul de a acoperi fluctuatia de personal.

"Atunci cand se vor deschide noi locatii, vom angaja suplimentar fata de acest numar, pe pozitiile de bucatar si casier, urmand sa promovam apoi din interior, pe pozitiile de conducere", a declarat Alina Spiridon, director de training in cadrul KFC Romania.

Fluctuatia de personal la Kentucky Fried Chicken se situeaza la nivelul de 20 de procente.

#angajari, #comerciali, #lucratori, #mcdonalds, #restaurante , #stiri Burger King