MasterCard PayPass lanseaza primul program pilot din Italia

Miercuri, 08 August 2007, ora 12:49
1518 citiri

MasterCard Worldwide si-a extins pozitia dominanta in segmentul platilor contactless din Europa, prin lansarea primului program pilot MasterCard PayPass din Italia, in parteneriat cu Poste Italiane - divizia bancara Banco Posta, informeaza un comunicat al companiei.

Pana la sfarsitul lui 2007, Poste Italiane va demara un program pilot cu durata intre sase si opt luni pentru posesorii sai de carduri, care vor beneficia de un card prepaid echipat cu tehnologia MasterCard PayPass - cardul PostePay Evolution MasterCard. Cardul prepaid va fi disponibil pentru cumparaturi si poate fi utilizat la comerciantii din Milano si Roma, de exemplu, la cinematografe, fast food-uri, retele de restaurante, supermarket-uri si alte magazine.

Utilizand MasterCard PayPass, consumatorii vor putea sa treaca cardul lor Poste Italiane MasterCard prin fata unui cititor PayPass pentru a realiza tranzactii la toti comerciantii participanti la program. Aceasta tehnologie inovatoare Tap & Go , care este dezvoltata de MasterCard in multe tari din Europa, permite ca tranzactiile cu o valoare mai mica de €25 sa fie realizate rapid, usor si in siguranta. Posesorii nu mai trebuie sa aiba la ei numerar, sa introduca codul PIN sau sa semneze chitante. Pentru o securitate sporita, cumparaturile de valoare mai mare vor necesita in continuare introducerea codului PIN si semnatura.

Asa cum au constatat si alti comercianti din Europa, retailerii din Italia nu vor mai fi nevoiti sa manevreze numerar si, in plus, vor petrece mai putin timp pentru a accepta plati, datorita tehnologiei MasterCard PayPass.

Marco Siracusano, Marketing Director la Poste Italiane - divizia bancara Banco Posta spune:"Scopul nostru comun este de a incuraja utilizarea cat mai frecventa a tehnologiei contactless si de a arata consumatorilor care sunt beneficiile Tap & Go . MasterCard este un partener important in demersul nostru legat de 'razboiul impotriva numerarului".

Cathleen Conforti, Senior Vice President a Global PayPass, MasterCard Worldwide, spune:"Lansarea in Italia a primului program pilot de plati contactless cu Poste Italiane reprezinta un alt pas important pe care il facem in a inlocui, in Europa, numerarul cu viteza, usurinta si securitatea oferite de MasterCard PayPass.

"Italia este o piata importanta pentru MasterCard si suntem incantati ca putem oferi posesorilor nostri de carduri o solutie inovatoare pentru plati, care face deja viata mult mai usoara consumatorilor din alte tari europene."

Istoric PayPass in Europa

MasterCard a inceput sa introduca platile contactless in Europa, in 2006, cand impreuna cu Grupul Royal Bank of Scotland a implementat in Marea Britanie primul proiect pilot bazat pe tehnologia contactless MasterCard PayPass . De asemenea, MasterCard a lansat primul program de credit european MasterCard PayPass in parteneriat cu Garanti Bank din Turcia. La program participa Starbucks, Burger King si CineBonus, cel mai mare lant de cinematografe din Turcia.

Tot in 2006, MasterCard a anuntat doua programe pilot de credit PayPass in Franta, la Strasbourg si Toulouse.
Anul acesta, MasterCard Europe si-a extins prezenta in domeniul platilor contactless prin lansarea primului pilot european de card OneSmart MasterCard PayPass in cadrul McDonald's din Elvetia. in mai, MasterCard Worldwide a anuntat lansarea primului ceas din Europa echipat cu tehnologia contactless MasterCard PayPass , in parteneriat cu Garanti Bank din Turcia.

Recent, MasterCard a anuntat lansarea unui important program pilot PayPass in Spania cu Caja Madrid si 200 de comercianti.

In primul trimestru din 2007, erau peste 14 milioane de carduri si dispozitive MasterCard PayPass pe piata, acceptate la peste 51.000 de locatii ale comerciantilor din intreaga lume, inclusiv McDonald's, Starbucks, 7 Eleven, CVS, Duane Reade, Sheetz si Regal Entertainment Group. Interesul fata de PayPass nu s-a limitat numai la locatiile comerciantilor. Tehnologia este populara in locatiile sportive, iar acum MasterCard PayPass este acceptata pe stadioanele unde se desfasoara Major League Baseball si National Football League, dar si la numeroase evenimente de golf.

Bloombiz

<b>Bloombiz.ro Newsletter </b>

Aboneaza-te la <a href=http://newsletter.vodanet.ro/gateway/?a=YT1CbG9vbWJpel8xMiZiW109aW5mb2Jsb29tYml6XzE4 target=_blank>newsletter-ul infoBloombiz</a> ca sa primesti in fiecare dimineata, prin e-mail, ultimele informatii legate de companii, afaceri, economie, piata imobiliara, plasamente financiare, cariere si lifestyle.