Burger King revine in Romania si urmeaza sa deschida 50 de restaurante

Joi, 26 Septembrie 2019, ora 15:02
6389 citiri
Burger King revine in Romania si urmeaza sa deschida 50 de restaurante
Foto: Facebook/Burger King Romania

AmRest, operatorul Starbucks, KFC si Pizza Hut, readuce in Romania brandul Burger King, cu o investitie de 3,5 milioane de lei in primul lor restaurant din tara, in Mega Mall. Urmatorul magazin va fi construit in Afi Palace Cotroceni, promit oficialii companiei.

Investitia vine dupa ce brandul Burger King a mai avut o tentativa de dezvoltare in Romania, tentativa rapusa de criza financiara si de cateva decizii operationale nefericite.

Din vechea garda ramane in picioare Burger King din aeroportul Otopeni, insa noul Burger King are planuri mari pentru Romania. Intr-un orizont de timp de aproximativ 5 ani, AmRest isi propune sa deschida pana la 50 de restaurante Burger King in toata tara cu focus pe modelul Drive Thru. Fiecare restaurant are in medie 50 de angajati, cu tot cu manageri.

"AmRest opereaza 2.500 de restaurante in 26 de tari si are o experienta bogata in acest domeniu. Ceea ce s-a intamplat in Romania (esecul primului operator Burger King - n.red) este similar cu ce s-a intamplat in Polonia: a existat un alt operator Burger King care nu a 'supravietuit'. Din momentul in care am preluat operatiunile si pana acum am deschis peste 40 de restaurante. Asadar, suntem foarte mandri de capacitatile noastre operationale, luam lucrurile in serios si suntem convins ca asta va face diferenta de aceasta data", sustine Alan Laughlin, presedintele Burger King.

In ceea ce priveste planurile de viitor, acestea se indreapta catre o afacere cat mai sustenabila si incurajeaza alimentatia pe cat se poate de sanatoasa. Oficialul vorbeste atat despre un burger exclusiv vegetarian ce urmeaza sa apara pe piata europeana in curand, dar si despre eforturile brandului de a elimina cu totul utilizarea plasticului in restaurantele sale, pana in 2021.

In ceea ce priveste iminenta unei noi crize financiare, presedintele Burger King este increzator: "Nu ar fi prima criza cu care ne confruntam. Am trecut cu bine peste criza din 2008 cu celelalte branduri, nu va fi cu nimic diferit de aceasta data", spune el.

Nici birocratia autohtona nu ii sperie: "Totul e la fel, peste tot. Provocari sunt peste tot in lume", explica Alan Laughlin intr-o intalnire cu jurnalistii romani.

O.D.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
A fost inventat softul care ghicește dacă un angajat e gata să-și dea demisia. Cum ar putea utiliza patronii rezultatele
Patronii îngrijoraţi de fluctuaţia angajaţilor sau care îşi pun întrebări despre perioada de timp în care o persoană recrutată va rămâne la noul ei loc de muncă ar putea conta, în...
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg anunță o schimbare majoră în aplicațiile WhatsApp, Facebook și Instagram
Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, a anunțat recent o actualizare majoră în toate platformele sociale ale companiei Meta, inclusiv WhatsApp, Facebook, Instagram și Facebook Messenger....
#Burger King Romania, #deschidere Burger King Romania , #stiri Burger King