Actionarii FP au aprobat distribuirea unui dividend de 0,0816 lei/actiune

Luni, 06 Septembrie 2010, ora 17:26
1615 citiri
Actionarii FP au aprobat distribuirea unui dividend de 0,0816 lei/actiune

Actionarii Fondului Proprietatea (FP) au aprobat luni distribuirea dividendelor pe anii 2008 si 2009, cu o valoare bruta de 0,0816 lei/actiune, in timp ce valoarea neta se ridica la 0,068 lei/actiune, plata urmand a se face incepand din 11 octombrie, potrivit NewsIn.

De asemenea, Deloitte Audit SRL a fost aleasa ca sa auditeze situatiile financiare ale Fondului.

Onorariul cerut de Deloitte este de 341.000 lei.

Actionarii FP au avut de ales intre Deloitte Audit SRL si Expert Cont Piatra Neamt, care a cerut un onorariu mai mic.

Actionarii Fondului Proprietatea (FP) au ales luni, cu 98% din voturi, membrii Comitetului Reprezentantilor Fondului, care vor beneficia de o indemnizatie lunara de 9.000 de lei.

Cei cinci membri alesi sunt Bogdan Dragoi, secretar de stat in Ministerul Finantelor, Monica Maurer, consilierul fostului ministru al economiei Adriean Videanu, Sorin Mandrutescu, seful Oracle Romania, Corin Trandafir, avocatul familiei Malaxa si Cristian Busu fostul director economic al Fondului Proprietatea.

Tot luni, actionarii FP au aprobat numirea Franklin Templeton ca administrator al Fondului, cu 99,97% din voturi si tranzactionarea actiunilor FP la Bursa de Valori Bucuresti si pe alte piete internationale, cu 99,9% din voturi, precum si modificarea actului constitutiv.

Totodata, a fost decisa, cu 99,58% din voturi, rascumpararea a aproape 10% din actiunile Fondului, cu preturi intre 0,2-1,5 lei pe actiune.

Fondul Proprietatea a fost creat in 2005, ca solutie pentru despagubirea fostilor proprietari deposedati de regimul comunist, carora nu li se mai pot restitui in natura averile confiscate.

Fondul, care are participatii la 88 de companii, cele mai multe din domeniul energetic, este un fond de investitii inchis, cu o valoare a activelor de aproximativ 2,4 miliarde de euro.

Statul a promis, la crearea Fondului, ca va lista FP in cel mai scurt timp la bursa din Bucuresti si pe o piata internationala, ceea ce ar fi permis actionarilor sa isi poata valorifica usor titlurile cu care au fost despagubiti, insa termenul de listare a fost mereu amanat. 

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#actionari, # fp, # dividende , #Actiuni fondul proprietatea