Admiterea la tranzactionare la BVB a companiilor din FP, pana in decembrie 2012

Miercuri, 28 Decembrie 2011, ora 20:45
1171 citiri
Admiterea la tranzactionare la BVB a companiilor din FP, pana in decembrie 2012

Presedintele Traian Basescu a promulgat miercuri Legea prin care termenul pana la care se impune finalizarea procedurilor de admitere la tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti a companiilor din portofoliul "Fondul Proprietatea" este de 31 decembrie 2012.

Legea are ca obiect de reglementare modificarea termenului in scopul finalizarii procedurilor de admitere la tranzactionare in sisteme de tranzactionare administrate de Bursa de Valori Bucuresti - S.A. a actiunilor societatilor/companiilor nationale la care Fondul Proprietatea S.A. detine pachete de actiuni, proceduri demarate deja de catre Ministerul Transporturilor si Infrastructurii, precum si a masurilor pentru pregatirea si derularea ofertelor publice secundare de vanzare de actiuni.

In urma trecerii prin Legislativ, actul normativ trimis spre promulgare a modificat termenul propus initial de 31 decembrie 2012, termen pana la care trebuie sa se finalizare admiterea la tranzactionare a actiunilor societatilor/companiilor nationale si a fixat un nou termen de 31 decembrie 2014.

Presedintele Romaniei a cerut reexaminarea legii, considerand oportun finalizarea in cel mai scurt timp a procedurilor pentru admiterea la tranzactionare la Bursa de Valori Bucuresti a companiilor din portofoliul "Fondul Proprietatea" in care statul roman este actionar majoritar.

Senatul, in calitate de prima Camera sesizata, a reexaminat Legea si in sedinta din 7 septembrie a respins obiectiunile din cererea de reexaminare, mentinand termenul de 31 decembrie 2014.

Camera Deputatilor a admis insa solicitarile cererii de reexaminare si a redus termenul la 31 decembrie 2012, asa cum solicitase initial Guvernul, astfel ca acesta devine termenul limita pana la care statul trebuie sa privatizeze prin Bursa pachete de cel putin 5% din actiunile companiilor care alcatuiesc portofoliul Fondului Proprietatea.

#actiuni fondul proprietatea, #bursa valori bucuresti fp, #lege tranzactionare fondul proprietatea , #Actiuni fondul proprietatea