AIPC cere FP sa se opuna trecerii unor actiuni de pe RASDAQ pe sistemul alternativ de tranzactionare

Luni, 31 Ianuarie 2011, ora 14:13
1285 citiri
AIPC cere FP sa se opuna trecerii unor actiuni de pe RASDAQ pe sistemul alternativ de tranzactionare

Asociatia Investitorilor pe Piata de Capital (AIPC) atrage atentia ca retrogradarea anumitor actiuni de pe piata RASDAQ pe sistemul alternativ de tranzactionare ar impiedica Fondul Proprietatea (FP) sa participe la majorarea de capital a acelor companii, informeaza NewsIn.

"Conform prospectului de admitere la tranzactionare, sunt mentionate categoriile eligibile de active in care Fondul Proprietatea poate investi. Pe acea lista nu se regasesc actiunile tranzactionate in cadrul sistemelor alternative de tranzactionare.

Retrogradarea unor emitenti din portofoliul FP pe sistemul alternativ de tranzactionare ar duce la situatii in care, de exemplu, in urma unei majorari a capitalului social al unui emitent, FP ar avea detinerea diluata deoarece nu va putea subscrie la majorarea capitalului social al acestuia", se arata intr-un comunicat.

Reprezentantii AIPC sustin ca masura "abuziva" de a retrograda anumite actiuni de pe piata RASDAQ pe sistemul alternativ de tranzactionare afecteaza interesele a foarte multi participanti pe piata de capital, printre care societatile de investitii financiare (SIF) si Fondul Proprietatea si ca ar dori "o mai mare implicare a acestora".

"Consideram ca, in conformitate cu Decizia CNVM. nr. 1092/1996, piata RASDAQ este o piata reglementata, deci nu este necesar ca emitentul sa isi dea inca o data acordul pentru a fi tranzactionat pe o piata reglementata", se mai mentioneaza in comunicat.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#piata rasdaq, #retrogradare actiuni, # fondul proprietatea, #fp , #Actiuni fondul proprietatea