Ex-presedinte Fondul Proprietatea: listarea Fondului, un esec

Miercuri, 02 Martie 2011, ora 15:38
2004 citiri
Ex-presedinte Fondul Proprietatea: listarea Fondului, un esec

Fostul presedinte al Fondului Proprietatea (FP) Daniela Lulache a spus, pentru The Money Channel, ca listarea Fondului este un esec atat din punct de vedere al pretului actiunii, cat si al scopului pentru care a fost creat, informeaza Newsin. 

Daniela Lulache, care a condus Fondul Proprietatea timp de patru ani, spune ca tergiversarile de pe parcursul celor cinci ani cat au trecut de la crearea si pana la listarea Fondului, se reflecta in pretul actiunii.

"Ne listam, nu ne listam. Maine, poimaine, peste o luna, peste un an, peste cinci. Acestea sunt toate elementele care au concurat de-a lungul timpului la acest pret de sub 0,6 lei / actiune", a declarat Daniela Lulache Pe de alta parte, pagubitii sunt si ei nemultumiti de actuala situatie.

"Si eu ma intreb de ce in acest Consiliul de Administratie este domnul Ionut Popescu si nu sunt eu sau cineva ca mine", sustine Marie Rose Mociornita, unul dintre cei 200.000 de mostenitori care ar fi trebuit sa fie despagubiti in actiuni.

Actiunile Fondul Proprietatea sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti incepand din 25 ianuarie. In prima luna de la listare au fost tranzactionate peste 1,6 miliarde de actiuni FP, reprezentand 11,8% din capitalul Fondului.

Totodata, valoarea tuturor tranzactiilor cu actiunile Fondului a depasit 1 miliard de lei, iar numarul total de tranzactii a fost de peste 27.191 in prima luna. 

#fondul proprietatea, #listare fondul proprietatea, #actiuni fondul proprietatea, #actiuni fp , #Actiuni fondul proprietatea