Fondul Proprietatea a rascumparat 36 mil. de actiuni

Marti, 02 August 2011, ora 14:48
1583 citiri
Fondul Proprietatea a rascumparat 36 mil. de actiuni

Fondul Proprietatea a raspumparat un pachet de 36,35 milioane de actiuni, in perioada 25-29 iulie, ce reprezinta 0,26% din totalul actiunilor FP, conform NewsIn.

Valoarea totala a tranzactiilor este de 18,77 milioane lei, la un pret mediu de 0,51 lei pe actiune, a anuntat marti Fondul.

Rascumpararile au avut loc in cinci sedinte de tranzactionare si au fost realizate prin firma de brokeraj Wood&Company Financial Services.

Fondul Proprietatea (FP) a inregistrat un profit net de 14 milioane lei in primul trimestru din 2011, fata de o pierdere de 23 milioane lei in aceeasi perioada a anului trecut.

Actiunile Fondul Proprietatea sunt listate la Bursa de Valori Bucuresti incepand din 25 ianuarie. In primele trei luni de la listare au fost tranzactionate 2,6 miliarde de actiuni FP, reprezentand 19% din capitalul Fondului. Totodata, valoarea tuturor tranzactiilor cu actiunile Fondului a depasit 1,6 miliarde de lei.

Lansat in decembrie 2005, Fondul Proprietatea a fost creat pentru despagubirea cetatenilor romani ale caror proprietati au fost confiscate de fostul regim comunist.

In urma licitatiei internationale anuntate in decembrie 2008, Franklin Templeton a castigat, in iulie 2009, mandatul in valoare de 3,68 miliarde euro al Fondului Proprietatea, fiind selectata dintre sapte companii globale de management al activelor.

Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Fidelis intra la tranzacționare – TradeVille
Made In Romania Bursa de Valori București lansează o noua ediție a programului Made in Romania, dedicat companiilor antreprenoriale. In acest an, programul își propune sa identifice 15...
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Rata șomajului se menține la 5.6% la finalul anului 2023 – TradeVille
Volumul Cifrei De Afaceri Din Serviciile Prestate, In Creștere In primele 2 luni ale anului 2024, volumul cifrei de afaceri din serviciile de piața prestate populației a crescut, ca serie...
#actiuni fond proprietate, #bursa, #fond proprietatea, #piata capital, #sedinta bursiera , #Actiuni fondul proprietatea