Fondul Proprietatea vrea sa vanda in 2012 participatii la companii de gaze si electricitate

Miercuri, 25 Ianuarie 2012, ora 14:01
1764 citiri
Fondul Proprietatea vrea sa vanda in 2012 participatii la companii de gaze si electricitate

Fondul intentioneaza sa vanda in acest an participatii la companii de gaze naturale si electricitate, a declarat miercuri Greg Konieczny, managerul Fondului Proprietatea.

"Tot ce avem este de vanzare. Vrem sa exploram posibilitatile de a vinde participatii in acest an. Sunt companii din sectorul gazelor si electricitate, distribuitori si furnizori. Vom face un anunt cand va fi cazul", a mentionat Greg Konieczny.

Fondul Proprietatea detine participatii mai importante la companii din domeniul energiei electrice si cel al gazelor naturale precum: Transgaz, Romgaz, Enel Distributie Muntenia, Nuclearelectrica, GDF Suez Energy Romania, Hidroelectrica si OMV Petrom.

Pe de alta parte, presedintele executiv al Franklin Templeton (FT), Mark Mobius, a declarat ca investitiile sunt "acut necesare in diverse domenii", cum ar fi sectorul energetic, in transporturi si, in general, in infrastructura.

"Cu un aport nou de capital obtinut pe piata, prin listari, vom putea imbunatati performantele acestor companii. Bineinteles ca odata cu imbunatatirea performantelor, pretul actiunilor va creste. Nu exista vreo garantie ca listarea va duce la o crestere a pretului companiilor, insa vor fi facute eforturi in acest sens", a mai spus Mobius.

Lansat in decembrie 2005, Fondul Proprietatea a fost creat pentru despagubirea cetatenilor romani ale caror proprietati au fost confiscate de fostul regim comunist. In urma licitatiei internationale anuntate in decembrie 2008, Franklin Templeton a castigat, in iulie 2009, mandatul in valoare de 3,4 miliarde euro al Fondului Proprietatea, fiind selectata dintre sapte companii globale de management al activelor.

Franklin Templeton a preluat oficial rolul de manager al investitiilor si unic administrator al Fondului pe 29 septembrie 2010. Incepand cu data de 27 septembrie 2010, dupa numirea oficiala, Franklin Templeton a demarat plata dividendelor distribuite pentru anii 2008 si 2009 catre toti actionarii inregistrati si se concentreaza pe listarea Fondului la Bursa de Valori Bucuresti la inceputul anului 2011.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#listare bursa actiuni Fondul Proprietatea, #vanzare participatii Fondul Proprietatea, #actiuni fp , #Actiuni fondul proprietatea