Tranzactionarea actiunilor Fondul Proprietatea se reia joi dimineata

Joi, 11 Octombrie 2012, ora 08:39
1309 citiri
Tranzactionarea actiunilor Fondul Proprietatea se reia joi dimineata

Tranzactionarea actiunilor Fondul Proprietatea la Bursa de Valori Bucuresti va fi reluata joi dimineata la ora 9.20, potrivit unui anunt postat pe pagina de Internet a BVB.

Titlurile FP au fost suspendate de la tranzactionare miercuri la pranz, ca urmare a decizie Curtii de Apel Bucuresti care a anulat numirea companiei americane Franklin Templeton drept administrator al Fondului Proprietatea. Curtea de Apel a mentinut, astfel, sentinta Tribunalului Bucuresti data in data de 22 decembrie 2011 care anula numirea FTIML ca administrator al FP.

In urma acestei hotarari, Franklin Templeton Investment Management Limited /FITML/ a anuntat ca va continua sa administreze Fondul Proprietatea in conformitate cu contractul sau de administrare incheiat cu acesta si cu Actul constitutiv in vigoare si hotararile actionarilor, in colaborare cu Comitetul Reprezentantilor.

Lansat in decembrie 2005, Fondul Proprietatea a fost creat pentru despagubirea cetatenilor romani ale caror proprietati au fost confiscate de fostul regim comunist. In urma licitatiei internationale anuntate in decembrie 2008, Franklin Templeton Investments a preluat oficial rolul de manager de investitii si administrator unic al Fondului pe 29 septembrie 2010.

Fondul este o companie de investitii de tip inchis, iar obiectivul sau investitional este aprecierea pe termen lung a capitalului prin investitii in principal in actiuni romanesti.

Franklin Templeton si-a stabilit un birou in Bucuresti in mai 2010, cu o echipa de 27 de angajati, incluzand 6 specialisti locali in investitii sprijiniti de cei peste 40 de manageri de portofolii si analisti din cadrul echipei largite a Templeton Emerging Markets.

#tranzactie actiuni Proprietatea, #suspendare titluri FP, #Franklin Templeton actiuni Fondul Proprietatea , #Actiuni fondul proprietatea