Anghel, BVB: Vanzarea a 15% din actiunile Transelectrica va fi un succes

Miercuri, 14 Martie 2012, ora 11:44
1386 citiri
Anghel, BVB: Vanzarea a 15% din actiunile Transelectrica va fi un succes

Presedintele Bursei de Valori Bucuresti (BVB), Lucian Anghel, a declarat miercuri ca exista toate ingredientele pentru ca oferta publica de vanzare a 15% din actiunile transportatorului de energie Transelectrica sa fie un succes.

Oferta publica secundara prin care statul vrea sa listeze un pachet suplimentar de 15% din Transelectrica se va derula in perioada 14 - 27 martie 2012.

"Asteptam acest moment de cinci ani, in care bursa poate fi utilizata ca un instrument de finantare a economiei. Este un moment important, e un semnal transmis atat investitorilor locali, dar si pietei finnanciare internationale din partea Romaniei".

"Cred ca in momentul de fata avem absolut toate ingredientele unei oferte publice de succes, nu cred ca lipseste ceva pentru a avea o oferta de succes. Este opinia mea personala si sunt multumit ca am simtit din partea tuturor factorilor de decizie din Romania o dorinta de a dezvolta aceasta alternativa de finantare a economiei romanesti".

"Cred ca urmatorii 10 ani trebuie sa sustinem permanent aceasta dezvoltare a pietei de capital romanesti", a spus Anghel, la conferinta organizata cu ocazia demararii ofertei publice secundare.

Investitorii care doresc sa cumpere actiuni la Transelectrica in cadrul ofertei publice secundare care va incepe miercuri vor primi un discount de 12,66%, reprezentand diferenta dintre cotatia de pe bursa a titlurilor si pretul minim din oferta.

Pretul minim de subscriere a fost stabilit la 14,9 lei pe actiune, iar ultima cotatie a titlurilor companiei a fost de 17,06 lei pe actiune. Pretul maxim este de 19,2 lei pe actiune.

Vanzarea pachetului de 15% din actiunile Transelectrica ar putea aduce statului intre 37,5 si 48,5 de milioane de euro, avand in vedere pretul minim si maxim stabilit marti pentru o actiune.

Eveniment Antreprenoriatul Profesie vs Vocatie

#Lucian Anghel BVB listatre Transelectrica, #actiuni Transelectrica Bursa, #oferta publica Transelectrica , #Actiuni