Aurul, o investitie sigura

Miercuri, 29 Decembrie 2010, ora 10:04
2602 citiri
Aurul, o investitie sigura

Aurul continua sa fie o investitie buna, sustin brokerii, care adauga ca evolutia metalului pretios a urcat de trei ori mai mult anul acesta, comparativ cu evolutia actiunilor pe piata americana.

Potrivit lui Pompei Lupsan, director general adjunct Intercapital Invest, in contextul unei perspective inflationiste relativ ridicate pentru marile piete globale, cel mai sigur refugiu pentru investitori raman aurul si celelalte metale pretioase.

De asemenea, brokerul a exmplificat prin faptul ca in 2010 S&P500 a inregistrat o cre?tere de aproximativ 9,5% in timp ce aurul a cuantificat deja o apreciere de aproximativ 27%.

In opinia directorului general adjunc Intercapital Invest, anul viitor pretul aurului ar putea atinge valoarea de 1.600-1.700 dolari/uncia, fata de nivelul actual de 1.400 dolari/uncia.

"Ceea ce cred ca va fi interesant de urmarit este evolutia dolarului fata de euro. O crestere a aurului ar fi coincis in mod normal cu o depreciere dolar/euro", mai spune directorul adjunct. A doua jumatate a lui 2010 ne arata contrariul.

"In acest context nu exclud un scenariu pentru 2011 in care, desi uncia de aur va fi la un nivel de 1.600-1.700 dolari/ uncia, paritatea euro/dolar sa fie la un nivel de 1,2 dolari/euro, aprecierea dolarului venind tocmai din problemele mari de refinantare a datoriilor pe care se pare ca Europa le va avea si pe parcursul anului 2011", a mai punctat brokerul.

#aur, #evolutia actiunilor, #investitie , #Actiuni